Now Reading:
Međunarodni dan sestrinstva obilježen i u Općoj bolnici Varaždin: Medicinske sestre i tehničari stup su zdravstvenog sustava
Full Article 3 minutes read

Međunarodni dan sestrinstva obilježen i u Općoj bolnici Varaždin: Medicinske sestre i tehničari stup su zdravstvenog sustava

Međunarodni dan sestrinstva, 12. svibnja, Opća bolnica Varaždin obilježila je dvostrukim programom – izložbom umjetničkih radova sadašnjih i bivših djelatnika te stručnim skupom.

Uoči ovog središnjeg dijela obilježavanja Dana sestrinstva, medicinske sestre i tehničari Opće bolnice Varaždin u utorak su u Zagrebu posjetili izložbu „Sestrinstvo kroz 20. stoljeće“ i u Klovićevim dvorima izložbu Vlahe Bukovca u organizaciji Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara. U srijedu je organizirano događanje „vidljivog sestrinstva“ kada su medicinske sestre i tehničari sa studenticama i studentima te nastavnicima Sveučilišta Sjever prošetali centrom Varaždina.

Na sam Dan sestrinstva, dan rođenja osnivačice modernog sestrinstva Florence Nightingale, 12. svibnja, u holu Službe za interne bolesti Opće bolnice Varaždin otvorena je izložba umjetničkih radova sadašnjih i bivših djelatnika. Predstavili su se Mladen Vučemilo, Krunoslav Martinović, Dragutin Jamnić, Tanja Novoselec, Perica Minđek i Lidija Herceg.

Uime umjetnika obratila se Tanja Novoselec, medicinska sestra u Novom Marofu, koja je naglasila da, iako su bili suočeni s poteškoćama koje je donijela pandemija, u njima nije zamro stvaralački nagon i nije im ponestalo elana i inspiracije, što se vidi i u izloženim djelima.

Medicinskim sestrama i tehničarima njihov je dan čestitao ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak:

– Florence Nihgtingale je rekla da je za bolesnika važno imati ono najbolje, a to ste upravo vi. Vi ste ti koji čine razliku. Hvala vam za svaku epruvetu izvađene krvi, toplu riječ i osmijeh koji pružate našim pacijentima i svemu što radite kako bi naš zdravstveni sustav funkcionirao bez većih problema. Susrećući se s nevidljivim neprijateljem zvanim koronavirus u posljednje dvije godine našli smo se u dosad nezapamćenoj situaciji i tu ste vi odigrali važnu ulogu. Bez vas bi teško izgurali te teške dane, koji su nadam se, sada iza nas. Hvala vam na svakom prekovremenom satu, požrtvovnosti i nesebičnoj brizi za svakog pacijenta. Nezamjenjiv ste kotačić u funkcioniranju zdravstvenog sustava od patronaže do intenzivne skrbi. Trudit ćemo se pružiti vam još bolje uvjete kako bi vam se odužili za povjerenje koje dajete našim pacijentima i njihovim obiteljima kako bi što lakše i bezbolnije prebrodili boravak u bolnici – poručio je ravnatelj Poljak.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić naglasila je da se ovogodišnji Međunarodni dan sestrinstva obilježava pod sloganom „Snaga je u zajedništvu“.

www.sjever.hr
12.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.