Now Reading:
Grad Krapina intenzivno se priprema za korištenje ITU mehanizama – jedne od glavnih tema: turizam i inovativno gospodarstvo
Full Article 2 minutes read

Grad Krapina intenzivno se priprema za korištenje ITU mehanizama – jedne od glavnih tema: turizam i inovativno gospodarstvo

U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina, održane su tematske radionice u okviru izrade Strategije razvoja Urbanog područja Krapina za razdoblje 2021.-2027. godina. Urbano područje Krapina čine Grad Krapina kao središte urbanog područja te Općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj.

Nositelj izrade Strategije razvoja Urbanog područja Krapina za razdoblje 2021.-2027. godina je Grad Krapina kao središte Urbanog područja. Strategija razvoja urbanog područja predstavlja temeljni strateški dokument za urbano područje kojim se određuju ciljevi i prioriteti razvoja za urbano područje, definiraju zajednički smjerovi razvoja urbanog područja, predlažu zajednički pravci djelovanja te olakšava provedba zajedničkih projekata.

ITU mehanizam predstavlja instrument Europske unije za korištenje Europskih strukturnih i investicijskih fondova namijenjen provedbi teritorijalnih ulaganja koji omogućuje provedbu teritorijalnih strategija i integrirano korištenje sredstava iz više europskih fondova ili više operativnih programa.

Tako su u utorak u Krapini održane tri tematske radionice: društveni razvoj, urbani okoliš i infrastruktura te turizam i inovativno gospodarstvo.

Radionice su obuhvatile teme o demografskom stanju i trendovima, odgoju i obrazovanja, mogućnostima podizanja istraživačkog i inovacijskog kapaciteta obrazovnih ustanova, razvoju društvene infrastrukture i usluga, razvoju sadržaja i aktivnosti lokalne zajednice, razvoju sektora sporta usmjerenog prema potrebama stanovnika urbanog područja, potrebama iz sektora socijalne skrbi i zdravstva, stanju stambenog fonda te održivom upravljanju urbanim prostorom.

Sudionici su se dotakli i zelene infrastrukture, gospodarenja okolišem, zelene urbanizacije, energetske i komunalne infrastrukture, prometa i mobilnosti, zelene tranzicije prometa i prostora, zaštite, očuvanja i valorizacije prirodne baštine u urbanom području, gospodarskog stanja i trendova, poduzetništva i obrtništva, potporne infrastrukture, inovacija, digitalizacije ustanova u javnom sektoru i gospodarstvu, industrije, poljoprivrede i turizma.

Radionice su uključile dionike iz javnog, privatnog i civilnog sektora, a prisutne je uime Grada Krapine pozdravio zamjenik gradonačelnika Ivica Hršak.

Foto: krapina.hr
www.sjever.hr / krapina.hr
12.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.