Now Reading:
ČIPKARSKO SREDIŠTE SVIJETA Lepoglava se priprema za 26. izdanje Međunarodnog festivala čipke – evo koja zemlja je ovogodišnji partner
Full Article 2 minutes read

ČIPKARSKO SREDIŠTE SVIJETA Lepoglava se priprema za 26. izdanje Međunarodnog festivala čipke – evo koja zemlja je ovogodišnji partner

Za otprilike četiri mjeseca, točnije od 9. do 11. rujna, Lepoglava će biti čipkarsko središte svijeta.

U tom će se periodu u Lepoglavi održavati Međunarodni festival čipke, njegovo 26. izdanje na kojem će se, uz hrvatske čipkarske centre, posjetiteljima predstaviti čipkarski centri iz inozemstva. Prijave za njihovo sudjelovanje pristižu što je potvrđeno na sastanku festivalskog organizacijskog odbora, održanom 11. svibnja na kojem je još jednom potvrđeno da će glavna tema Festivala biti “Čipka i umjetnost”, a zemlja partner Slovačka Republika.

Uz izložbe čipaka, koje zauzimaju središnje mjesto festivalskog programa, stručna predavanja i radionice, i ovogodišnje izdanje Međunarodnog festivala čipke bit će ispunjeno bogatim i raznovrsnim popratnim sadržajima, prije svega glazbenim. Naime, u pripremi je sadržajan glazbeni program. Iz programa je potrebno izdvojiti i predstavljanje prve lepoglavske kuharice i degustaciju jela pripremljenih upravo po recepturama iz kuharice. Već tradicionalno, posjetiteljima Festivala predstavit će se i zemlja partner.

Ove se godine festivalski šator ponovno vraća na terasu restorana Ivančica i u njemu će se odvijati većina popratnih programskih sadržaja, dok će izložbe biti postavljene u pavlinskom samostanu te Domu kulture.

Organizatori se nadaju da u međuvremenu neće doći do pogoršanja epidemiološke situacije i vraćanja epidemioloških mjera što bi uveliko utjecalo na organizaciju 26. Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi.

www.sjever.hr
12.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.