Now Reading:
Grad Krapina za rad svojih udruga osigurao 350.000 kuna
Full Article 2 minutes read

Grad Krapina za rad svojih udruga osigurao 350.000 kuna

Potpisivanjem Ugovora s Gradom Krapinom za 10 udruga iz područja kulture i tehničke kulture odobrena su sredstva za 2022. godinu, a za tu namjenu osigurana su sredstva u ukupnom iznosu od 350.000 kuna.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Krapine Mladen Gregurović naglasio je kako Grad Krapina prepoznaje i nagrađuje njihov rad.

-Moram istaknuti da je velik doprinos udruga kulturi grada Krapine. One obogaćuju gradske manifestacije, posebice za odvijanja Krapinskog festivala. Samoprijegorni rad, jer se njihov rad temelji na amaterskim osnovama, iziskuje napore – rekao je Gregurović čestitavši im na dobivenim sredstvima.

Nakon provedenog javnog natječaja iz proračuna Grada osigurana su sredstva za Tjedan kajkavske i festival kajkavskih popevki Krapina 2022. Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo. Dodijeljenim sredstvima omogućava se osiguravanje uvjeta za djelovanje udruga, pripremu i organizaciju nastupa Gradskog puhačkog orkestra, a KUD-uIlirci” za očuvanje kajkavske pjevane kulturne baštine „KAJ ZA DOMAĆI KRAJ – 2022”.

Ova sredstva dobro će doći i Kulturnoj udruzi GFUK za organizaciju poznatog glumačkog festivala u Krapini, a Krapinske mažoretkinje moći će pokriti troškove sudjelovanja na državnom prvenstvu mažoret i twirling timova u Požegi te na međunarodnom natjecanju Samoborfest.

Za razvijanje likovne kulture novčano se podupire i Likovno društvo „Ernest Tomašević” i Folklorna skušina „Viline” za programe u 2022. godini. Za program „Elektromagnetsko zračenje astronomskih tijela” podupire se rad Udruge korisnika bežičnih sustava KR-NET kao i projekt „Bolje spriječiti nego liječiti” Udruge Moji dani. Umjetničkoj organizaciji Kreativna kuća” Grad će financirati objavljivanje romana „Moje srce je zec” i održavanje radionica crtanog filma „Napravi crtić”.

Uime svih predstavnika udruga, Adam Končić iz Kulturne udruge GFUK zahvalio je Gradu na dodijeljenim sredstvima koja im puno znače te pohvalio i uspješnu suradnju s gradskom Turističkom zajednicom.

-Mi radimo ovo iz velike ljubavi, a prvenstveno kako bismo nešto dali ljudima i prezentirali Grad Krapinu. Naša udruga već 5 godina ima predstavu u Gradišću za Hrvate tako da je naš rad prenesen i preko granica Hrvatske – kazao je Končić.

www.sjever.hr
09.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.