Now Reading:
Koprivnica se sprema za trkački spektakl – uskoro s nove lokacije starta 3. Koprivnički polumaraton – prijave stižu iz cijele Hrvatske i šire!
Full Article 2 minutes read

Koprivnica se sprema za trkački spektakl – uskoro s nove lokacije starta 3. Koprivnički polumaraton – prijave stižu iz cijele Hrvatske i šire!

Predstavljen je 3. Koprivnički polumaraton u organizaciji Atletskog kluba Koprivnica i pod glavnim pokroviteljstvom Grada Koprivnice.

Polumaraton će se održati u subotu, 21. svibnja 2022. godine i trčat će se dvije utrke, polumaraton dužine 21 kilometar i kraća utrka od pet kilometara.

Uvodnim riječima, uime Grada Koprivnice i glavnog pokrovitelja obratio se gradonačelnik Mišel Jakšić.

-Zaista smo sretni što je i ove godine interes za ovu utrku jako velik. Prijave stižu iz cijele Hrvatske, a dolaze, koliko čujem i trkači iz Slovenije. Stvaramo jedan pravi trkački brend, a tu bih pohvalio naš atletski klub, koje je na neki način svjetski raritet. Do prije pet godina u gradu nismo imali poštenu atletsku stazu, a oni su uspjeli odgojiti generacije mladih atletičara. Kroz brojne postignute sportske rezultate, konstantno su radili na promociji sporta i atletike, a samim time i Koprivnice – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Predsjednica AK Koprivnica Sonja Rušak istakla je kako su prijave za utrku još uvijek moguće putem službene stranice stotinka.hr.

-Svi koji su se prijavili do 29. travnja imaju osiguran startni paket, a ostali ga neće dobiti u potpunosti. Taj paket sadrži sportsku vrećicu, broj, čip, majicu kratkih rukava, proizvode sponzora i bon za prehranu, koji će dobiti svi natjecatelji, neovisno o tome kada se prijave. Paketi će se podizati u prijavnom centru u hodniku dvorane Branimir, i to u petak, dan prije utrke, od 13 do 18 sati te na dan utrke od 11 do 15.30 sati – kazala je Rušak.

Zbog rekonstrukcije središnjeg Zrinskog trga start i cilj utrka ove godine je promijenjen.

-Obje utrke start i cilj imat će u Nemčićevoj ulici, koja će taj dan, baš kao i Florijanski trg za vrijeme utrka biti zatvoreni za promet. Trasa se nije puno promijenila, trči se ulicama u širem području grada, dok je trasa polumaratona prema Miklinovcu i Koprivničkim Bregima i natrag. Na ovaj način isprobavamo trasu jer nam je jednog dana velika želja u Koprivnicu dovesti najbolje hrvatske trkače te organizirati državno natjecanje u polumaratonu – istakla je Rušak.

sjever.hr/koprivnica.hr
04.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.