Now Reading:
Predstavljanjem knjige o Domovinskom ratu počelo obilježavanje Dana Općine Mali Bukovec
Full Article 2 minutes read

Predstavljanjem knjige o Domovinskom ratu počelo obilježavanje Dana Općine Mali Bukovec

U sljedećim danima Općina Mali Bukovec obilježava svoj dan, a program je počeo u petak u Društvenom domu u Svetom Petru predstavljanjem knjige o Domovinskom ratu hrvatskog branitelja Ivana Betlehema pod nazivom „Umrijeti za život“.

Knjiga je sjećanje na prvu dragovoljačku satniju HOS-a Koprivnice, a na predstavljanju su čitani zapisi iz knjige te prikazani videospotovi iz Domovinskog rata.

– Čast mi je da ja otvorim dane Općine Mali Bukovec, nakon pandemije koja je stala i omogućila ovakve manifestacije. Knjigu sam pisao 4 godine, ima 328 stranica, a posvećena je 11 poginulih dragovoljaca HOS-a iz Koprivnice. To je prva vojna postrojba koja je iz Koprivnice nakon oslobađanje kasarne krenula u oslobađanje domovine – rekao je autor knjige koja kronološki opisuje događaje iz Domovinskog rata vezane uz postrojbu.

Načelnik Općine Darko Marković naglasio je da se kroz ovu knjigu sjećamo 11 hrvatskih heroja koji su doprinijeli da danas slavimo Dan Općine Mali Bukovec te zahvalio autoru na predstavljanju knjige u Svetom Petru.

Na predstavljanju je bila i izaslanica varaždinskog župana Brankica Kovaček. Kazala je da s pijetetom i zahvalnošću možemo govoriti o mladosti koja je dala život za našu lijepu domovinu i sve ovo što danas imamo.

Na uspješnom početku obilježavanja Dana Općine zahvalio je predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Golec te pozvao mještane i na ostale programe.

Subota je rezervirana za 3. natjecanje u kuhanju kotlića, biciklijadu učenika Osnovne škole Veliki Bukovec, nastup „Ludbreških mažoretkinja“ i zabavu uz glazbeni sastav Gloria band.

Nedjelja donosi tradicionalnu likovnu koloniju i izložbu slika u organizaciji humanitarne udruge „LUN-MLA“ u šatoru ispred Društvenog doma, s početkom u 11 sati.

A središnji dio program obilježavanja Dana Općine Mali Bukovec je u srijedu, 4. svibnja, na blagdan sv. Florijana, kada će od 17 sati u Društvenom domu u Svetom Petru biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

www.sjever.hr
30.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.