Now Reading:
Sopranistica Jelena Štefanić snima koncert u varaždinskom HNK-u: Put oko svijeta u devet pjesama
Full Article 1 minutes read

Sopranistica Jelena Štefanić snima koncert u varaždinskom HNK-u: Put oko svijeta u devet pjesama

Poznata hrvatska sopranistica Jelena Štefanić u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu snimit će koncert “Around the World in nine songs” (Put oko svijeta u devet pjesama) koji je kao kvalitetan projekt prepoznalo i podržalo Ministarstvo kulture i medija.

Taj je koncert namijenjen svjetskom tržištu pa je njegov službeni naziv na engleskom, a na repertoaru su skladbe skladatelja mlađe generacije.
Jelena Štefanić otpjevat će devet pjesama koje potpisuju kineski, ruski, poljski, njemački, albanski, američki, švedski i hrvatski skladatelji, a na klaviru će ju pratiti naš poznati dirigent Simon Dešpalj.

Sve te skladbe, od kojih su neke posvećene upravo topličkoj sopranistici, govore o njenom životu, donose priču o njenoj želji iz djetinjstva da postane operna pjevačica, njenoj karijeri te životnom putu.

Koncert “Put oko svijeta u devet dana” ove subote, 30. travnja, na Velikoj sceni u varaždinskom kazalištu s početkom u 17 sati snimat će Marko Pletikosa, a premijerno će biti predstavljen na online platformi SparrowLive, 22. svibnja.

www.sjever.hr
28.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.