Now Reading:
Staklarski gigant kraj Varaždina raste iz dana u dan. Ovo je i dobra prilika za varaždinske srednjoškolce
Full Article 1 minutes read

Staklarski gigant kraj Varaždina raste iz dana u dan. Ovo je i dobra prilika za varaždinske srednjoškolce

press glass

Press Glass, koji svoje proizvodne pogone ima u Poduzetničkoj zoni u Jalžabetu, a koji opskrbljuje proizvođače prozora i vrata svojim IZO staklima ima sve više poslova. Prošle je godine operativnim prihodom od 318 milijuna kuna za 31 posto nadmašio rezultat od 242 milijuna kuna koji je ostvario 2020.

Ako se ti rezultati usporede s 2019., prihodi su bili 21 posto veći, a proizvodnja 16 posto veća. Tvrtka vrhunac proizvodnih aktivnosti očekuje za jesen tako da je već sada zaposlila dvadeset novih ljudi.

Grupacija je konstantno u snažnom rastu, u izgradnji je trenutno pogon u Litvi, a pogon u Jalžabetu ove će se godine dodatno oplemeniti novom opremom vrijednom oko 1,4 milijuna eura kako bi se odgovorilo na najnovije trendove na tržištu te zaposlenicima što više olakšao rad – poručuju iz te tvrtke.

Iz tvrtke imaju i dobre vijesti za učenike Srednje strukovne škole u Varaždinu. Naime, tvrtka i ta škola imaju jako dobre odnose. U pitanju su stipendije koje učenicima nakon završene škole znači i dobivanje zaposlenja odmah.

s.kalajdžija / www.sjever.hr
26.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.