Now Reading:
FOTO Sportske igre mladih u Zlataru okupile tristotinjak mališana – gradonačelnica Auguštan-Pentek: Zajedno s njima živimo život pun aktivnosti i događanja!
Full Article 2 minutes read

FOTO Sportske igre mladih u Zlataru okupile tristotinjak mališana – gradonačelnica Auguštan-Pentek: Zajedno s njima živimo život pun aktivnosti i događanja!

Tristotinjak zlatarskih mališana u utorak je sudjelovalo na Sportskim igrama mladih. Riječ je o najvećoj sportsko-amaterskoj manifestaciji u cijeloj Europi koja se održava već 25 godina tijekom kojih organizira okupljanje osnovnoškolske djece.

Mališani u Zlataru tako su se okušali u graničaru i atletici, a kako je istaknula glasnogovornica Plazma sportskih igara mladih Irina Čulinović za najbolje su pripremili i prave medalje.

-Svi oni koji će biti najbolji osigurat će si i putovanje u Split na državno prvenstvo gdje će se natjecati s djecom iz cijele Hrvatske – rekla je Čulinović.

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek istaknula je zadovoljstvo što su organizatori odabrali upravo njihov grad za sportske igre mladih.

-To je veliko veselje za naše najmlađe, a svakako ono što nas veseli što će iz naše županije, netko iz grada Zlatara, najbolji sudjelovati na Sportskim igrama mladih u Splitu. Mislim da je to njima velika stvar i vjerujem da će se svi dobro provesti i nadam se da ovo nije zadnje događanje ovakve vrste da ćemo i sljedeće godine isto imati slično – naglasila je gradonačelnica Auguštan-Pentek.

Povodom Dana Grada Zlatara, građane očekuje čitav niz događaja, a osim najsvečanijeg dijela, svečane sjednice Gradskog vijeća, gradonačelnica ističe kako je puno važnije građanima, a posebno najmlađima ponuditi sadržaj.

-Dosta događanja kroz ovaj tjedan posvećeno je njima i mislim da je to i najbitnije da oni osjete da grad živi za njih i da zajedno s njima živimo neki sretan život u gradu Zlataru pun aktivnosti i događanja – zaključila je Auguštan-Pentek.

Natjecanje se održavalo u graničaru za učenike od 1. do 4. razreda zlatarske Osnovne škole Ante Kovačića mješovito, a učenici su se okušali i u sprintu od 60 metara.

tklopotan / www.sjever.hr
26.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.