Now Reading:
Lucky Trail Trakošćan: više od 500 sretnih trkača na drugom izdanju atraktivne utrke
Full Article 4 minutes read

Lucky Trail Trakošćan: više od 500 sretnih trkača na drugom izdanju atraktivne utrke

Tmuran po vremenskim uvjetima, ali vedar općom atmosferom iza nas je vikend obilježen najsretnijom i najposebnijom timskom utrkom unutar hrvatskih granica – Lucky Trail. Prva u ovogodišnjem serijalu, utrka u Trakošćanu protekle je subote okupila više od 500 natjecatelja.

Nakon prošlogodišnjeg svibanjskog pilota na istoj lokaciji, sad sa sigurnošću možemo reći da je Lucky Trail potvrđen kao dobitna kombinacija za sreću i lud provod na trkačkoj stazi. Bolje reći na stazama, jer se ovdje ne radi samo o klasičnoj štafeti, gdje se na istoj stazi izmjenjuju članovi pojedinog tima. Ovdje se tri člana/članice tima izmjenjuju i na tri različite staze, sa zadatkom da svaki od njih istrči sve tri, ali s ugodno provedenim odmorom u međuvremenu u startno-ciljnoj zoni, dok neki drugi član tima odrađuje svoj krug na danoj stazi.

Igra lovice na 12 kilometara staza ili nešto manje

Organizator je nakon prvog izdanja Lucky Traila odlučio dati priliku i manje vještim i manje brzim sudionicima te im priuštio i Lucky Mini Trail. Konkretno, u ovoj kombinaciji timovi trče te iste tri staze, ali svaki član samo jednu od njih. Odlično za početnike.

Staze su iznosile pet, četiri i pol te dva i pol kilometra, a najdulja nazvana Crvena bila je i drukčijeg profila od preostale dvije – Zelene i Plave. Naime, potonje dvije svodile su se na šumske puteljke s ponešto ozbiljnijim usponima jer su smještene na obroncima Ravne gore, u okolici hotela Trakošćan. Crvena staza pak, iako gotovo ravna, obuhvaćala je najprepoznatljiviji predio Trakošćana, a to je šetnica oko jezera, ove godine bez vode.

Ovakav profil utrke svima daje priliku za druženje i dobar provod u startno-ciljnoj zoni te da svaki sudionik provede dovoljno vremena na atraktivnoj lokaciji podno veličanstvenog dvorca Trakošćan, na livadi istoimenog hotela te da navija za preostale članove svojega tima.

-Svi mi u organizacijskom odboru jako smo zadovoljni drugom Lucky Trail Trakošćan utrkom, a po anketi koju smo proveli među sudionicima, naše zadovoljstvo dijele i oni. Na pitanje da ocijene opći dojam utrke, dobili smo ocjenu 4.88 (od mogućih 5). I ovo je pokazatelj koliko su ljudi željni druženja u prirodi i da smo pronašli najbolju formulu za to. Pokazali smo da trčanje ne mora biti isključivo individualni sport i da ovakav oblik trčanja i zabave može privući velik broj sudionika. Lucky Trail je i turistički proizvod, privukli smo ekipe iz svih krajeva Hrvatske, a siguran sam da će iduće godine utrka u Trakošćanu biti i atraktivnija kada se jezero opet napuni – rekao je direktor serijala Zvonimir Mikašek.

Svi sudionici Lucky Traila Trakošćan ovjenčani su romantičnim šumsko-proljetnim medaljama autora Siniše Marekovića. Trkački paketi, osim dry fit majice, činili su pokloni sponzora – Intersporta i Dvorca Trakošćan, a okrepu su osigurali Hidra, Kala i Ožujsko pivo.
Sve se ovo odvijalo u neposrednoj blizini lijepog modernog Hotela Trakošćan koji je bio partner utrke. Utrka ne bi bila izvediva bez pomoći Općine Bednja i TZ Varaždinske županije, kao i tehničke podrške mjerne službe utrka.com. Za sigurnost na stazi pobrinula se Hrvatska gorska služba spašavanja, a događaj je medijski pokrio portal 3sporta.com koji ujedno stoji i iza organizacije utrke.

Ova godina u Trakošćanu obilježena je blatom, dok su trkači za dlaku izbjegli i kišu. Ponešto se vidjelo i sunca, ali blato je ono što je pridonijelo potpunom doživljaju ove subote u Zagorju. Bilo je tu mnogo klizanja na stražnjici, a usto i mnogo smijeha te zanimljivih prizora blatnih trkača koji se izmjenjuju u cilju. Što i je cilj ove utrke – stvarati uspomene koje ostaju za cijeli život!

Karavana putuje u Delnice

Sa stvaranjem uspomena nastavlja se već za manje od dva mjeseca na novoj atraktivnoj lokaciji – u Delnicama. Za 2022. godinu osmišljen naime serijal od četiri utrke:

-Lucky Trail Trakošćan – 23. 4. 2022.
-Lucky Trail Delnice – 18. 6. 2022.
-Lucky Trail Papuk – 17. 9. 2022.
-Lucky Trail Nin – 29. 10. 2022.
Više informacija na stranici LUCKY TRAILA.

www.sjever.hr
25.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.