Now Reading:
Krapinski studenti pripremaju se za budućnost: na Veleučilištu „Hrvatsko zagorje” započeo 5. Simpozij
Full Article 2 minutes read

Krapinski studenti pripremaju se za budućnost: na Veleučilištu „Hrvatsko zagorje” započeo 5. Simpozij

Na krapinskom Veleučilištu „Hrvatsko zagorje” u petak je započeo 5. po redu Simpozij pod nazivom Susreti 2022. koji će se baviti dvjema vrlo aktualnim temama; informacijskim sustavima i posljedicama covid pandemije.

Kako je istaknuo dekan Veleučilišta Nenad Sikirica, ovo je već deseta godina otkako organiziraju ove susrete, a oni imaju itekako velik značaj za sam fakultet.

-Veleučilište je svoj razvoj usmjerilo prema znanstveno-istraživačkom radu i projektima jer smatramo da je to način kako se najlakše povezati s gospodarstvom na lokalnoj razini što bi trebao biti i glavni cilj svih veleučilišta – rekao je Sikirica te dodao kako je važno da studenti vide kako je sudjelovati na simpozijima, napraviti svoj rad i iznijeti ga pred ostalim sudionicima jer ih to sasvim sigurno čega u budućnosti.

Na ovogodišnji simpozij pristigla su ukupna 23 rada, od kojih su dva gostujuća iz inozemstva. Jedan rad stigao je iz Bugarske, drugi iz Izraela, a njegova je autorica i sama stigla u Krapinu i u petak se pridružila simpoziju.

Kako je naglasila predsjednica Programskog odbora dr.sc. Mira Hercigonja, oba rada pristigla su zahvaljujući suradnji njihovih nastavnika s tim fakultetima.

-To mi je jako drago i mislim da je ovo početak novog prijateljstva, odnosno novog izgleda ovog simpozija – poručila je Hercigonja dodavši kako je ponosa i na činjenicu da su u čak osam radova autori ili čak glavni autori studenti.

Simpozij se nastavlja i sutra s početkom u 10 sati u novoj zgradi Veleučilišta.

tklopotan / www.sjever.hr
22.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.