Now Reading:
Čakovečki košarkaši nižu odlične rezultate – nagradila ih i gradonačelnica Cividini
Full Article 2 minutes read

Čakovečki košarkaši nižu odlične rezultate – nagradila ih i gradonačelnica Cividini

Jakov Rušnjak, Antonio Mikec, Borna Kelkedi, David Toplek, Oliver Ostoja, Patrik Ostoja, Josip Beuk, Dorijan Majsan, Marko Mikolaj, Viktor Brkinjač, Petar Režek, Fran Lapat, Niko Novak, Niko Terek, Matej Posavec, Filip Leo Korent, Toma Štefičar, Sanjin Sobočan, Andro Sambolek i Karlo Novak čine uspješnu ekipu U-13 Košarkaškog kluba „Međimurje“ Čakovec koja niže odlične rezultate.

Za kontinuitet tih rezultata, prijemom ih je odlučila nagraditi gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, pa je ekipa u pratnji trenera Marija Novaka i predsjednika Krunoslava Posavca napunila čakovečku Gradsku vijećnicu.

Kako su pritom objasnili mladi košarkaši koji se natječu u kategoriji do 13 godina, ove su se godine natjecali kao predstavnici regije Sjever na polufinalnoj završnici Prvenstva Hrvatske za dječake kao prvoplasirana ekipa natjecanja, nakon što su odigrali sezonu bez ijednog poraza. Na poluzavršnici koja je održana u Dubrovniku pobijedili su domaćina, ali upisali dva poraza protiv DOŠK-a i Cibone.

-Na kraju su naši Međimurci zbog slabijeg koš-količnika od Dubrovnika i DOŠK-a završili na 4. mjestu. Ali utakmice protiv domaćina Dubrovčana, kao i sa Cibonom i DOŠK-om pokazale su da ova ekipa i igrači koji je sačinjavaju, imaju potencijal te da slijede novi izazovi i nove sezone u kojima uz kvalitetan trenažni proces mogu samo još više napredovati – objasnili su iz kluba.

Spomenimo kako je pritom igrač čakovečkog kluba Jakov Rušnjak proglašen najboljim igračem lige.

Čakovečki klub broji stalnih 80 članova svih dobnih skupina okupljenih u sedam momčadi – seniori, juniori U-19, kadeti U-17, pretkadeti U-15, dječaci U-13, dječaci U-11 i dječaci U-9. Košarkaši Međimurja sudjeluju u mnogim natjecanjima u kojima redovno prolaze skupinu, te napornim treninzima, željom i upornošću ostvaruju zavidne rezultate.

Svoje treninge i utakmice odrađuju u dvoranama u Čakovcu, Ivanovcu i Strahonincu. Gradonačelnica je iskoristila priliku da im čestita na rezultatima, na činjenici kako su svojim radom pridonijeli velikom interesu za košarku među mladima, ali i na 50. obljetnici rada KK „Međimurje“ Čakovec. Poželjela im je puno sreće u daljnjim natjecanjima, gdje će kao i dosad imati potporu Grada Čakovca.

www.sjever.hr / cakovec.hr
21.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.