Now Reading:
Čak 10 kandidata s područja Koprivničko-križevačke županije natječe se za nagradu Suncokret ruralnog turizma
Full Article 3 minutes read

Čak 10 kandidata s područja Koprivničko-križevačke županije natječe se za nagradu Suncokret ruralnog turizma

Koprivničko-križevačka županija u suradnji sa županijskom turističkom zajednicom prijavila je 10 kandidata za priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske. Projekt je to u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju turistička seljačka (obiteljska) gospodarstva, tradicijska (ruralna) domaćinstva, tradicijska (ruralna) gastronomija, vinski turizam, craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka.

S područja Koprivničko-križevačke županije prijavljeni su Izletište „Grofova hiža“ u kategoriji Turistička seljačka gospodarstva i OPG-i koji se dopunski bave turizmom, „Bakina kuća za odmor“ iz Treme i Japin breg, kuće za odmor iz Čepelovca u kategoriji Tradicijska ruralna domaćinstva, OPG Gudan iz Rasinje u kategoriji Tradicijska ruralna gastronomija, Vinarija Kostanjevec u kategoriji Vinski turizam, OPG Grošek u kategoriji Craft turizam, Đurđevačka vinska cesta i turistički proizvod Podravina Adventure u kategoriji Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci u kategoriji Ruralno turistički projekti i Visoko gospodarsko učilište Križevci, Autohtona sorta Kleščec u kategoriji Nositelji zaštićenih i marketinških oznaka.

Dodjela nagrada Suncokret ruralnog turizma održat će se od 27. do 30. travnja u sklopu 5. Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu koji će se održati u Cavtatu.

sjever.hr/kckzz.hr 21.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.