Now Reading:
I TOGA IMA Konobar iz Varaždina dobio godinu dana zatvora zbog 14 kuna
Full Article 2 minutes read

I TOGA IMA Konobar iz Varaždina dobio godinu dana zatvora zbog 14 kuna

Svakodnevno čitamo o krađama, utajama, pronevjerama, teškim tisuće ili čak i milijune kuna, ali da netko napravi štetu od svega 13,99 kuna i dobije godinu dana zatvora, to još nismo pročitali.

Doduše, nije u pitanju samo krađa, ali upravo je to dovelo do ovakve kazne!

Kako piše portal Danica.hr, 30-godišnji konobar Milan proglašen je krivim i pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora jer je iz trgovine u Varaždinu ukrao 175 grama Franckove kave vrijedne 13,99 kuna.

Dogodilo se to u siječnju, kad je iz prodajnog prostora trgovine uzeo pakiranje kave Franck težine 175 grama i sakrio ga u hlače. Djelatnica trgovine to je uočila te zatražila da na blagajni pokaže kavu, no Milan to nije želio učiniti, odgurnuo je blagajnicu i pobjegao.

-Zatečen pri počinjenju krađe, s ciljem da ukradenu stvar zadrži, uporabio je silu protiv neke osobe, čime je počinio kazneno djelo protiv imovine – razbojničkom krađom – zaključila je varaždinska sutkinja, a prenosi Danica.hr.

Milan, dotad neosuđivan, ipak neće trebati u zatvor, ako u roku od dvije godine ne počini neku sličnu nepodopštinu, ali mu je naloženo da u roku od 15 dana plati 1000 kuna troškova kaznenog sudskog postupka.

Vrećica kave skupo ga je koštala!

www.sjever.hr/danica.hr
15.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.