Now Reading:
Grad Zlatar isplaćuje energetski dodatak svojim umirovljenicima – evo pod kojim uvjetima
Full Article 2 minutes read

Grad Zlatar isplaćuje energetski dodatak svojim umirovljenicima – evo pod kojim uvjetima

Odlukom Vlade RH o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica porasta cijena energenata uređena je isplata jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine ostvarene u Republici Hrvatskoj u obveznom mirovinskom osiguranju koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj.

Prethodno spomenuti korisnici kojima se uz mirovinu ostvarenu u RH isplaćuje i mirovina iz inozemstva Grad Zlatar omogućuje pravo na isplatu jednokratnog novčanog primanja mogu ostvariti pod uvjetom da im ukupno mirovinsko primanje u RH i inozemstvu, isplaćeno za 03/2022, ne prelazi neto iznos 4.000,00 kuna, i da HZMO-u dostave dokaz o iznosu mirovine koju je isplatio inozemni nositelj osiguranja za 03/2022 (potvrda banke ili izvadak iz bankovnog računa iz kojeg se vidi iznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj za 03/2022. ili potvrda inozemnog nositelja o visini mirovine isplaćene za 03/2022 u neto iznosu).

Korisnici koji su navršili mirovinski staž u inozemstvu, a nisu ostvarili pravo na mirovinu u inozemstvu, također trebaju na tiskanici za dostavu podataka o visini mirovine označiti polje – Izjavljujem da ne primam inozemnu mirovinu te tiskanicu potpisati i dostaviti HZMO.

Dokazi se HZMO-u dostavljaju od 01.04.2022. do 30.06.2022. i to područnoj ustrojstvenoj jedinici HZMO prema mjestu prebivališta, poštom ili osobno, korištenjem priložene tiskanice ili putem online obrasca (dostupan na web stranici od 01.04.).

Korisnici hrvatske mirovine ne moraju dostavljati dokaze o visini mirovine te će im se naknada isplatiti najkasnije u 05/2022, a korisnicima hrvatske i inozemne mirovine najkasnije u 07/2022.

sjever.hr/zlatar.hr
15.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.