Now Reading:
Očekivana i uvjerljiva pobjeda Hrvatske, uzvrat u subotu u Varaždinu
Full Article 4 minutes read

Očekivana i uvjerljiva pobjeda Hrvatske, uzvrat u subotu u Varaždinu

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija pobijedila je Finsku 21:34 u prvom susretu 2. kruga kvalifikacija za SP 2023. godine i napravila veliki korak ka tom natjecanju. Uzvrat u Varaždinu u subotu 16. travnja u 18.00 sati, koliko god bio formalnost naši ga rukometaši moraju ozbiljno shvatiti i novom pobjedom potvrditi napredak u igri u odnosu na Europsko prvenstvo.

FINSKA: P. Roslander 0/1, M. Makela 16/46, L. Lindberg 2/2, M. Henriksson 2/4, F. Forss 0/2, V. Gronmark 1/1, B. Helander 1/3, R. Sundberg -/-, E. Hammarberg 0/1, R. Syrjala 1/2, R. Granlund 5/9, S. Vainionpaa 2/2, S. Sakkinen 1/3, G.Montonen 3/6, F. Karlsson 3/6, O. Norlund 0/1, izbornik: Ola Lindgren (Šve)

HRVATSKA: D. Kuzmanović 1/3, M. Šego 12/32, M. Marić 0/3, D. Duvnjak 1/1, I. Karačić 1/3, M. Maraš 0/2, M. Mamić 2/2, L. Cindrić 6/8, V. Matanović 2/4, T. Lučin 2/3, H. Jaganjac 0/1, L. Šušnja -/-, D. Ćavar 4/6, F. Glavaš 8/10, L. L. Klarica 3/8, M. Jelinić 5/7, izbornik: Hrvoje Horvat

Od 18 igrača koje je doveo u Finsku, izbornik Hrvoje Horvat ostavio je na tribinama Mateja Mandića i Verona Načinovića. Vrijedi dakako podsjetiti da je Hrvatska uoči ova dva kvalifikacijska susreta zbog ozljeda ostala bez Davida Mandića, Željka Muse, Zvonimira Srne, Ivana Čupića, Luke Šebetića, Marina Šipića i Ivana Martinovića.

Hrvatska je otvorila susret u sljedećem sastavu: Marin Šego na vratima, Marin Jelinić i Filip Glavaš na krilima, Marino Marić na crti te na vanjskim pozicijama Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić i Luka Lovre Klarica. Radila se samo jedna promjena obrana-napad, Marino Marić – Leon Šušnja.

Počeli smo mirno sa stavom kakav mora imati Hrvatska. Od prvih pet napada iskoristili smo četiri i već nakon šest minuta poveli 2:4. Sve finske napade doveli smo na rub pasivne igre. I mora se priznati da su dobro reagirali pod tim pritiskom i nisu dopustili Hrvatskoj da se značajnije odlijepi.

Desetak minuta trebalo je našima da poslože obranu 5-1 s Domagojem Duvnjakom naprijed i natjeraju Fince na seriju pogrešaka. Tako je u 12. minuti naša prednost već bila dvostruka, 4:8. Krali su naši lopte domaćinu u serijama, i da je bilo malo više koncentracije, već nakon prve četvrtine mogli su imati i plus 8,9. Ovako je bilo 6:10.

Ali bez obzira na to, izbornik je krenuo s nizom zamjena. Ušli su Igor Karačić, Vlado Matanović, Tin Lučin, a u obrani i Marko Mamić. Dvostruko finsko isključenje naši su dobro iskoristili pa je na isteku 20. minute Hrvatska imala velikih šest razlike, 7:13. Pet minuta nakon toga bili smo bez pogotka, ali Finska to nije iskoristila dijelom i zbog odličnog Marina Šege na vratima (10 obrana). To već dugo nismo vidjeli od nekog našeg vratara. Treba doduše isto tako reći su naši dosta razbranili i Mikaela Makleu na drugoj strani pa je on prvih 30 minuta skupio čak 9 uspješnih intervencija. Na poluvrijeme se tako otišlo sa 7 razlike (9:16). Finska je bila na 45, a Hrvatska na 57 posto realizacije. Ukupno 8 naših igrača upisalo se među strijelce.

Finska je dobro ušla u nastavak. S dva brza pogotka ne samo da je došla na minus 5, već je natjerala Hrvatsku da se uozbilji. Odgovorili smo s dva pogotka raspoloženog Filipa Glavaša, jedan sa sedam metara i brzo primirili narasle ambicije domaćina.

Nakon 13 minuta igre, Hrvatska je otišla na deset razlike (15:25) i to prvim pogotkom Marka Mamića. Izbornik je očekivano nakon toga krenuo u nove brojne promjene tako da su svi igrači dobili priliku da se rastrče i osjete susret. Na vrata je stao mladi Dominik Kuzmanović. Naša prednost rasla je iz napada u napad do konačnih 21:34. Uz izvrsnog Marina Šegu koji je imao 12 obrana, najbolji strijelac Hrvatske bio je Filip Glavaš s 8 pogodaka iz 10 pokušaja. Šest je djelo Luke Cindrića koji je izabran za najboljeg igrača u našoj ekipi. Kod Finaca, 16 obrana Mikaela Makele. Najviše pogodaka dao je Robin Granlund i to pet.

tekst: HRS

www.sjever.hr
14.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.