Now Reading:
Ludbreg staje na kraj cyberbullyingu: za stvaranje sigurnijeg okruženja dodijeljena mu sredstva Zaklade Sveti Mihael
Full Article 2 minutes read

Ludbreg staje na kraj cyberbullyingu: za stvaranje sigurnijeg okruženja dodijeljena mu sredstva Zaklade Sveti Mihael

Zaklada Sveti Mihael odobrila je Gradu Ludbregu kao nositelju projekta „STOP cyberbullyingu“ iznos od 6.000,00 kuna.

Projekt će se na gradskom području provoditi 8 mjeseci i usmjeren je na učenike od 5. do 8. razreda kao primarne ciljane skupine. Osnovni cilj projekta „STOP cyberbullyingu“ je stvoriti sigurno i poticajno okruženje za djecu osnovnoškolske dobi kroz povećanje njihovog razumijevanja o sigurnom ponašanju prilikom korištenja interneta.

S ciljem uspješne provedbe projekta održan je prvi radni sastanak na kojemu su sudjelovali predstavnici Grada Ludbrega i Osnovne škole Ludbreg. Na sastanku je prezentirana izrađena lista aktivnosti te su dogovoreni daljnji termini za planirane radionice, edukacije i izradu radnih i promotivnih materijala.

Planirane aktivnosti koje će se održati odnose se na edukaciju učitelja na temu prevencija nasilničkog ponašanja na internetu, o opasnostima na internetu za djecu osnovnoškolske dobi, o problemu cyberbullying za djecu osnovnoškolske dobi, o prevenciji, posljedicama i sprečavanju nasilja na internetu, o sigurnim aplikacijama za kontrolu aktivnosti djece na internetu i na provedbu informativne kampanije o cyber nasilju za širu javnost.

Uz navedene aktivnosti, također se planiraju organizirati interaktivni tečajevi i kvizovi za djecu s ciljem povećavanja njihovog znanja i razumijevanja o sigurnom ponašanju na internetu.

www.sjever.hr / ludbreg.hr
14.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.