Now Reading:
Varteks dobiva novo ruho: konačno kreće projekt kvart urbane regeneracije
Full Article 3 minutes read

Varteks dobiva novo ruho: konačno kreće projekt kvart urbane regeneracije

Iako je projekt Varteks kvart – urbana regeneracija dosad bio samo mrtvo slovo na papiru, s potpisivanjem prvog sporazuma između Grada Varaždina, Varteksa, Kauflanda i NK Varaždina o uređenju međusobnih odnosa za potrebe izgradnje kružnog toka na spoju Zagrebačke i Varteksove ulice konačno započinje realizacija jedne od faza ove vrijedne investicije.

Ugovor je potpisan u srijedu u varaždinskoj Gradskoj vijećnici, a kako je naglasio gradonačelnik Neven Bosilj ovim korakom počinje cjelokupna preobrazba vrijednog prostora u centru Varaždina.

-Nama u Gradu najbitnije je da rješavamo određene infrastrukturne probleme, a to je da će Grad zajedno s Varteksom i Kauflandom riješiti kružni tok na Zagrebačkoj ulici. To će biti investicija koju će u potpunosti pokriti Kaufland. S obzirom da ćemo zadirati u prostor pomoćnog igrališta NK Varaždina, uključeni su i oni i bit će obeštećeni u iznosu od 1,3 milijuna kuna – pojasnio je Bosilj.

Bez obzira što će prvi investitori biti trgovački centri, Bosilj je istaknuo kako je Gradu Varaždinu važan i središnji dio u kojem postoji nekoliko vrijednih objekata industrijske arhitekture te će zajedno s Varteksom nastojati zadržati neke zgrade.

-Vjerujem da će od tog dijela ostati neke zgrade kao uspomena na nekadašnji Varteks na način da im damo određeni sadržaj – poručio je čelni čovjek Varaždina.

S obzirom da Varteks ima oko 80 posto viška zemljišta što im predstavlja velik trošak, zadovoljan s konačnim potpisivanjem ovog ugovora je i predsjednik Uprave Tomislav Babić.

-Napokon, gotovo tri godine od razvoja tog razrušenog dijela grada koji je praktički u samom centru, krenuli smo u realizaciju prvih nekretnina, prvog razvoja, a uskoro slijedi drugi razvoj. Na sreću, imamo te nekretnine s kojima krpamo gubitke koji su nastali zbog korone, ali i rata u Ukrajini – rekao je Babić.

Dražen Vitez, predsjednik NK Varaždina naglasio je kako vjeruje da će ovaj projekt uljepšati sam ulaz u Varaždin, ali i cijeli taj dio grada.

-Kao korisnici sportskih terena NK Varaždin uključeni smo u to jer će tu ići rotor i od početka smo bili u dobroj komunikaciji. Kao klub zadovoljni smo ishodom i na kraju će onaj dio do ceste koji nije završen uz ova sredstva do kraja rujna ili listopada biti završen. Idemo u izradu malog igrališta za najmlađi uzrast, manjeg igrališta za razne druge sportove, idemo u promjenu ograde kod bivše trgovine i vjerujemo da ćemo na taj način i mi uljepšati sam ulaz u Varaždin i cijeli taj dio grada – kazao je Vitez.

Foto: S. Sović / Foto agencija Sjever
t.klopotan/www.sjever.hr
13.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.