Now Reading:
Varteks dobiva novo ruho: konačno kreće projekt kvart urbane regeneracije
Full Article 3 minutes read

Varteks dobiva novo ruho: konačno kreće projekt kvart urbane regeneracije

Iako je projekt Varteks kvart – urbana regeneracija dosad bio samo mrtvo slovo na papiru, s potpisivanjem prvog sporazuma između Grada Varaždina, Varteksa, Kauflanda i NK Varaždina o uređenju međusobnih odnosa za potrebe izgradnje kružnog toka na spoju Zagrebačke i Varteksove ulice konačno započinje realizacija jedne od faza ove vrijedne investicije.

Ugovor je potpisan u srijedu u varaždinskoj Gradskoj vijećnici, a kako je naglasio gradonačelnik Neven Bosilj ovim korakom počinje cjelokupna preobrazba vrijednog prostora u centru Varaždina.

-Nama u Gradu najbitnije je da rješavamo određene infrastrukturne probleme, a to je da će Grad zajedno s Varteksom i Kauflandom riješiti kružni tok na Zagrebačkoj ulici. To će biti investicija koju će u potpunosti pokriti Kaufland. S obzirom da ćemo zadirati u prostor pomoćnog igrališta NK Varaždina, uključeni su i oni i bit će obeštećeni u iznosu od 1,3 milijuna kuna – pojasnio je Bosilj.

Bez obzira što će prvi investitori biti trgovački centri, Bosilj je istaknuo kako je Gradu Varaždinu važan i središnji dio u kojem postoji nekoliko vrijednih objekata industrijske arhitekture te će zajedno s Varteksom nastojati zadržati neke zgrade.

-Vjerujem da će od tog dijela ostati neke zgrade kao uspomena na nekadašnji Varteks na način da im damo određeni sadržaj – poručio je čelni čovjek Varaždina.

S obzirom da Varteks ima oko 80 posto viška zemljišta što im predstavlja velik trošak, zadovoljan s konačnim potpisivanjem ovog ugovora je i predsjednik Uprave Tomislav Babić.

-Napokon, gotovo tri godine od razvoja tog razrušenog dijela grada koji je praktički u samom centru, krenuli smo u realizaciju prvih nekretnina, prvog razvoja, a uskoro slijedi drugi razvoj. Na sreću, imamo te nekretnine s kojima krpamo gubitke koji su nastali zbog korone, ali i rata u Ukrajini – rekao je Babić.

Dražen Vitez, predsjednik NK Varaždina naglasio je kako vjeruje da će ovaj projekt uljepšati sam ulaz u Varaždin, ali i cijeli taj dio grada.

-Kao korisnici sportskih terena NK Varaždin uključeni smo u to jer će tu ići rotor i od početka smo bili u dobroj komunikaciji. Kao klub zadovoljni smo ishodom i na kraju će onaj dio do ceste koji nije završen uz ova sredstva do kraja rujna ili listopada biti završen. Idemo u izradu malog igrališta za najmlađi uzrast, manjeg igrališta za razne druge sportove, idemo u promjenu ograde kod bivše trgovine i vjerujemo da ćemo na taj način i mi uljepšati sam ulaz u Varaždin i cijeli taj dio grada – kazao je Vitez.

Foto: S. Sović / Foto agencija Sjever
t.klopotan/www.sjever.hr
13.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.