Now Reading:
Obilježeno 25 godina suradnje Filipa Udea i Vajde – Posavec: Kao nositelji titule Europske regije sporta svjesni smo važnosti kontinuiranog ulaganja i poticanja sporta
Full Article 3 minutes read

Obilježeno 25 godina suradnje Filipa Udea i Vajde – Posavec: Kao nositelji titule Europske regije sporta svjesni smo važnosti kontinuiranog ulaganja i poticanja sporta

Obilježavanje 25 godina Vajdine podrške Filipu Udeu i njegovom klubu „Marijan Zadravec Macan“ bila je prilika za radni sastanak koji su inicirali Međimurska županija i Grad Čakovec s ciljem da se takva kvalitetna suradnja oplemeni dodatnim ulaganjima u sport od strane lokalne zajednice.

Na sastanku su sudjelovali Matija Posavec, župan Međimurske županije, Ljerka Cividini, gradonačelnica Grada Čakovca, Mario Vukoja, član Nacionalnog vijeća za sport i sportski direktor Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan“, Željko Jakopec, predsjednik Izvršnog odbora Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan“ te Alen Kajmović, predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda i Vilim Simon, član Uprave Mesne industrije Vajda.

– Međimurska županija prva je županija u Hrvatskoj koja nosi titulu Europske regije sporta i sami time svjesni smo važnosti kontinuiranih ulaganja i poticanja sporta te zdravog načina života, a u čemu Vajda kao najznačajnija kompanija u Međimurju igra veliku ulogu – izjavio je tom prilikom međimurski župan Matija Posavec.

Gradonačelnica Cividini pohvalila je sve uspjehe gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan“ i čakovečkog sporta koji predstavlja gradsku „žilu kucavicu“ te izrazila želju da svi sportaši Čakovca ubuduće svoje treninge odrađuju u novom, modernijem objektu.

Filip je predsjedniku Uprave Vajde Alenu Kajmoviću i članu Uprave Vajde Vilimu Simonu u znak zahvale na kontinuiranoj podršci uručio replike svojih medalja. Njihova je izrada povjerena Metalskoj jezgri iz Čakovca s ciljem poticanja lokalne proizvodnje, a riječ je o odličjima koja je Filip osvojio na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., europskom prvenstvu u Lausanneu 2008., svjetskom prvenstvu u Nanningu 2014. te europskom prvenstvu u Mersinu 2020. godine.

– Pogled na ove medalje podsjeća me na sva odricanja koja sam morao proći da bih danas bio ovdje gdje jesam. Iznimno sam zahvalan svojem timu, treneru Igoru Kriajimskom te vodstvu kluba Željku Jakopcu i Mariju Vukoji, kao i svim svojim sponzorima bez čije podrške sigurno ne bih mogao ostvariti sve ovo što je iza mene, ali i ono što tek dolazi. Osobito sam sretan što svoje uspjehe mogu na poseban način, kroz ove replike, podijeliti s Vajdom koja me jedina prati od mojih prvih sportskih trenutaka sve do danas, a i ubuduće – izjavio je Filip Ude dodavši kako su ispred njega važna prvenstva, najprije europsko, a potom i svjetsko, te da će dati sve od sebe da bude što bolji, na ponos svojoj obitelji i prijateljima, svom klubu i Međimurju te čitavoj Hrvatskoj.

Predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda, Alen Kajmović čestitao je Filipu na najnovijem uspjehu na najvišoj razini, izborenom plasmanu na Svjetsko prvenstvo, kao i na svim dosadašnjim uspjesima kojima ispisuje povijest hrvatske gimnastike.

– Teško je riječima opisati koliko smo ponosni na sva njegova ostvarenja, ponajprije zato što ga smatramo zaista svojim, djetetom Vajde čija je mama vrijedno kod nas odradila svoj radni vijek brinući se za obitelj. Replike medalja koje nam je poklonio čuvat ćemo kao trajnu uspomenu i podsjetnik na divnu suradnju – rekao je Kajmović.

www.sjever.hr
13.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.