Now Reading:
Nasjela na povoljan kredit preko društvenih mreža pa ostala bez nekoliko tisuća kuna
Full Article 50 second read

Nasjela na povoljan kredit preko društvenih mreža pa ostala bez nekoliko tisuća kuna

Policijski službenici Policijske uprave međimurske zaprimili su kaznenu prijavu od 35-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela prijevare.

Naime, oštećena je u siječnju 2022. godine na jednoj od društvenih mreža stupila u kontakt s nepoznatim osobama koje imaju registrirane profile na društvenoj mreži putem kojih oglašavaju i nude kredite.
U namjeri da realizira kredit, prema uputama nepoznatih osoba u više je navrata na njihove račune uplatila više tisuća kuna, pod izlikom troškova obrade kredita.

Pošto realizacija kredita nije ostvarena, niti joj je vraćen uplaćen novac, smatra da je prevarena te je događaj prijavila policiji. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja i otkrio počinitelj.

iz policije pozivaju građane na oprez. Internet i društvene mreže pune su oglasa i ponuda za lako dostupne gotovinske kredite. Iza takvih se oglasa i ponuda najčešće skrivaju prevaranti koji ne samo da neće isplatiti kredit već će građanima uzeti i novac. 

www.sjever.hr
13.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.