Now Reading:
Habijan: Jedini koji je u radu Gradskog vijeća ostao vjerodostojan je HDZ!
Full Article 5 minutes read

Habijan: Jedini koji je u radu Gradskog vijeća ostao vjerodostojan je HDZ!

Uoči sutrašnje sjednice varaždinskog Gradskog vijeća, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan naglasio je kako je HDZ jedini koji je ostao vjerodostojan osvrnuvši se na točke dnevnog reda.

S obzirom da će se na sutrašnjoj sjednici po treći puta glasovati o nagodbi s T&H Investom, Habijan je istaknuo kako će biti i više nego zanimljivo.

-Klub vijećnika HDZ-a će podržati rebalans proračuna. I kad se donosio proračun vrlo jasno smo rekli da se unutra nalaze projekti koje je HDZ, ne samo otkad je ova vlast, stavio kao prioritete za koje smatramo da se moraju riješiti, već su to projekti i kada smo participirali u vlasti za vrijeme Čehokovog mandata svake godine tražili da se uvrste u proračun. Bili su uvršteni, ali su rebalansom bili maknuti iz njega – rekao je Habijan.

Osvrnuvši se na samu nagodbu, optužio je druge gradske vijećnike, posebno iz platforme Budimo grad da su promijenili svoj stav za 180 stupnjeva.

-Prije dvije ili dvije i pol godine mi smo vrlo jasno rekli da je jedini način da svi ovi sporovi, a govorio o 15, 20 sporova koji se vode između T&H Investa, Grada Varaždina i JUGS-a, opterećuju ovaj grad. Oni već sad traju nekih deset godina i zasigurno će potrajati još toliko. S druge strane, ishod u tim sporovima je vrlo upitan i neizvjestan – objasnio je Habijan dodavši da kada bi se taj spor izgubio, Grad Varaždin bi prema T&H Investu imao dug od 73 milijuna kuna zbog čega će HDZ podržati integralnu nagodbu.

Sadašnji je gradonačelnik, naglašava Habijan, prije dvije godine govorio kako je riječ o „integralnoj prijevari, pljački” zbog čega mu je drago da je SDP promijenio svoj stav, no to isto ne može reći i za Budimo grad koji je u to vrijeme protiv nagodbe i prosvjedovao zbog čega ga zanima kako će sutra glasovati. Dok su Reformisti, dodao je Habijan, prije dvije godine zagovarali DORH i Uskok sada su promijenili stav što pokazuje dosljednost svih koji participiraju u Gradskom vijeću.

-S treće strane, imamo bivšeg gradonačelnika koji je bio za tu nagodbu prije dvije godine, sada koliko vidimo Nezavisna lista Ivana Čehoka više nije za tu nagodbu, sad i oni najavljuju dijametralno suprotno od onoga što su radili prije dvije godine – kaznene prijave – kazao je Habijan pitajući se nije li mirna nagodba bolja nego čekanje da ti sporovi završe što će za Grad biti puno veći trošak.

HDZ će na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća podržati i izmjenu odluke o zaduženju Grada izdavanjem municipalnih obveznica, prije svega zbog povećanja iznosa za Bele kipe. Habijan se osvrnuo i na prijedlog odluke o kupnji nekretnina od Veterinarske stanice Varaždin naglasivši kako je riječ o vrlo interesantnoj temi, posebno nakon bezobraznih i klevetničkih napisa platforme Budimo grad koja pokazuje svu demagogiju i licemjerje, dok je, ističe Habijan, obitelj Petrić hodajući sukob interesa.

-Sjetimo se što su Petrić i Budimo grad napravili kada se glasalo o izmjeni UPU-a koji se odnosi na Vis konfekciju, a Petrić je direktor tvrtke koja je većinski vlasnik Vis konfekcije, dok je njegova majka predsjednica Nadzornog odbora. On je imao osobni interes da izmjene UPU-a prođu i sada si uzima za pravo da moralizira i predbacuje svima za bilo koje druge odluke, a sam je pokazao svoje pravo lice. Znamo što su željeli napraviti u HNK Varaždin, a isto to žele napraviti i u Tehnološkom parku. Prije nekoliko dana mijenjao se društveni ugovor Tehnološkog parka i jedini članak koji se mijenjao su uvjeti za direktora. Postoje indicije da Budimo grad tu ima svoje interese – pojasnio je Habijan dodavši kako će HDZ predložiti skidanje te točke s dnevnog reda, a ako to ne prođe bit će suzdržani.

Poručivši vijećniku platforme Budimo grad Hrvoju Petriću da „makne svoj jezik i svoje šape s HDZ-a”, Habijan je naglasio kako u mišljenju Povjerenstva za raspolaganje nekretninama u kojem su vijećnici Čelar, Obadić i Petrić, sva trojica iz Budimo grad koje je Gradu predložilo kupnju nekretnine Veterinarske stanice za iznos od 3,9 milijuna kuna.

– Stav povjerenstva je da je kupovina ove nekretnine od bitnog značaja za zaokruživanje područja buduće poslovne zone Brezje, a prilikom pregleda dokumentacije utvrđeno je da je procjena vrijednosti vršena sukladno Zakonu o procjeni vrijednosti nekretnina i podzakonskim propisima. To što su potpisali Čelar, Obadić i Petrić je dijametralno suprotno od onog što su napisali na svojoj Facebook stranici. Otkud im obraza da sada stavljaju sumnju na vijećnike HDZ-a? – pitao je Habijan.

Vijećnica Silvija Cupar istaknula je kako je HDZ zadovoljan što će se rebalansom proračuna omogućiti realizacija nekih projekata, kao što su sanacija Ulice Vatroslava Lisinskog i obnova Habdelićevog trga što Gradska organizacija HDZ-a zagovara već dugo godina. Ipak, nisu zadovoljni radom Gradskog vijeća, posebno u dijelu vezanom uz aktualni sat jer im i nakon isteka roka od 30 dana još uvijek nisu dostavljeni odgovori na neka vijećnička pitanja.

-Smatram da Grad ima dovoljno stručnih službi koje bi te odgovore trebale dostavljati na vrijeme – rekla je Cupar.

tklopotan / www.sjever.hr
13.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.