Now Reading:
U Međimurje stižu najbrži i najpoznatiji svjetski vozači – nakon punih 9 godina u Hrvatsku se vraća najveća speedway utrka
Full Article 3 minutes read

U Međimurje stižu najbrži i najpoznatiji svjetski vozači – nakon punih 9 godina u Hrvatsku se vraća najveća speedway utrka

Najveća speedway utrka nakon punih devet godina vraća se u Hrvatsku, a čast da otvori ovogodišnju svjetsku sezonu Tehnix FIM Speedway Grad Prix of Croatia pripala je stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu na koji stižu neki od najpoznatijih i najbržih svjetskih vozača.

Kako je najavljeno u utorak na konferenciji za medije, ovaj događaj bit će prava poslastica za sve ljubitelje brzine i adrenalina te nešto što će sasvim sigurno dugo pamtiti.

Da je ovo itekako značajan događaj za cijelu Međimursku županiju naglasio je i župan Matija Posavec koji je poručio kako spektakl svjetskih razmjera u Međimurje stiže upravo u godini kada im je dodijeljena prestižna titula Europske regije sporta. Sam događaj na rasporedu je 30. travnja, na Dan Međimurske županije što je, dodao je Posavec, dodatan motiv za organizaciju ovakve masovne sportske svečanosti.

-Time smo dobili šansu da promoviramo naš identitet, naše vrijednosti, da budemo prepoznatljivi diljem Europe i svijeta, još više nego dosad – poručio je Posavec izrazivši nadu da će zajedno s organizatorima promovirati vrijednosti Međimurja kao regije sporta, turizma, prirodnih ljepota i eno gastronomije u čemu će imati podršku i Županije i Turističke zajednice.

Predstavljanju ovog važnog sportskog događaja prisustvovala je i državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman koja je naglasila kako su sportaši odlični promotori čitave Hrvatske, a sportska infrastruktura itekako je važna za razvoj kontinentalnog turizma.

-Posebno veseli činjenica da su smještajni kapaciteti, ne samo u Međimurju, nego i u susjednim županijama popunjeni. Ministarstvo turizma i sporta poticat će i ovu, ali i ostale sportske manifestacije. Naša nova strategija razvoja turizma do 2030. godine je posebno apostrofirala razvoj sportskog turizma i aktivnog odmora, a isto tako Nacionalni plan oporavka i otpornosti predvidio je značajna sredstva za daljnji razvoj sportske infrastrukture – najavila je Herman.

Direktorica utrke i predstavnica Svjetske motociklističke federacije Darija Pavlic rekla je kako će se zahvaljujući ovom događaju slika Međimurja i Hrvatske prenijeti cijelom svijetu.

-2022. je nova era Speedwaya iz razloga jer Discovery preuzima licencu od Svjetske moto federacije i vodi taj sport u jednom novom smjeru gdje će se raditi sa juniroskim vozačima i sa onim mlađim od 16 godina, i ta prva utrka je upravo kod nas na Mileniumu – poručila je Pavlic.

Vozači nakon Donjeg Kraljevca putuju u Varšavu i Prag, a 11. utrka održat će se u Australiji, pa se Međimurje ovim događajem upisalo u kalendar svjetskih moto centara.

-Imamo iskustva sa stazom i s pripremom staze. Sad samo pratimo kakvo bude vrijeme, suho ili vlažno, da ju pripremimo za čim atraktivniju utrku i da navijači budu zadovoljni s akcijom na stadionu – rekao je Jurica Pavlic uime domaćina, dok je Zvonko Pavlic istaknuo kako će u sljedećih dva tjedna nastaviti intenzivno raditi na pripremi staze kako bi ona bila bez ijedne primjedbe.

-Prijenos će obuhvatiti preko 40 zemalja svijeta, tako da moramo ostaviti dobar dojam, a u to ni ne sumnjam – dodao je Zvonko Pavlic.

tklopotan / www.sjever.hr
12.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.