Now Reading:
NIKAD VEĆE POTPORE U TURIZMU Varaždinska županija dobiva prve kušaonice piva i meda te centar za avanturistički turizam – evo što će još obogatiti ponudu
Full Article 2 minutes read

NIKAD VEĆE POTPORE U TURIZMU Varaždinska županija dobiva prve kušaonice piva i meda te centar za avanturistički turizam – evo što će još obogatiti ponudu

Varaždinska županija ove će godine dodijeliti čak 1,3 milijuna kuna potpora u turizmu. Riječ je o najvećem iznosu dosad, a ugovori s korisnicima potpisani su u utorak u atriju varaždinske Županijske palače.

Županija će zahvaljujući ovim potporama dobiti prve kušaonice piva i meda, prezentacijski centar za uzgoj ruža i bobičastog voća te centar za avanturistički turizam.

-Ovim potporama želimo ostvariti zadane ciljeve, a ciljevi su podizanje konkurentnosti turizma Varaždinske županije. Županijski kontinentalni turizam želimo pozicionirati kao nezaobilazni na turističkoj karti Republike Hrvatske, podići broj smještajnih jedinica i stvoriti nove sadržaje – rekla je zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović pojasnio je kako OPG-ovi u Varaždinskoj županiji bilježe ogroman rast noćenja. Naime, 2016. godine oni su ostvarili 61 noćenje, a sada ta brojka iznosi gotovo 4.000 noćenja.

– Ciljevi potpora su prvenstveno unapređenje turističke kvalitete usluge i sadržaja turističkog proizvoda i cjelogodišnji boravak, jer nama je cilj da se radi 12 mjeseci i mi smo takav vid turizma gdje to želimo i možemo ostvariti – rekao je Jakopović.

Zahvaljujući ovom javnom pozivu, Varaždinska županija bogatija je i za tridesetak novih objekata, najviše u Varaždinskim Toplicama, Knegincu, Varaždinu, Ludbregu, Novom Marofu i Ivancu.

-Toliko su lijepi ti naši bregi i ravnice da se to mora doći vidjeti. Iskustvo koje imamo od naših turista koji dolaze je da ih dočekuje dobrodošlica kakve nema nigdje drugdje u Hrvatskoj – zaključio je Jakopović.

Direktor županijske Turističke zajednice Miran Bojanić Morandini čestitao je svima kojima su sredstva dodijeljena te istaknuo kako su odlučivale nijanse. Pozvao je sve kojima ove godine nisu dodijeljene potpore da ipak ne odustanu od turizma jer on u Varaždinskoj županiji temelji na dobrim i kvalitetnim osnovama i gotovo je svima dodana vrijednost.

-Najbolji podatak o tome da smo na dobrim temeljima je činjenica da se nijedna kuća za odmor u proteklom razdoblju nije zatvorila jer nije funkcionirala ili jer nije radila – rekao je Bojanić Morandini.

Jedan od korisnika potpore je Nikola Međimorski iz tvrtke Mura Adventure koji je kazao kako će ova sredstva, s obzirom da se bave raftingom na Dravi, iskoristiti za razvoj centra za avanturističke sportove, a planiraju razvijati i robinzonski smještaj.

tklopotan / www.sjever.hr
12.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.