Now Reading:
Nezaposlenost u KZŽ najniža u posljednjih 30 godina – Kolar: Zagorsko gospodarstvo ima čvrste temelje koje ne mogu poljuljati gospodarske krize ili pandemije
Full Article 3 minutes read

Nezaposlenost u KZŽ najniža u posljednjih 30 godina – Kolar: Zagorsko gospodarstvo ima čvrste temelje koje ne mogu poljuljati gospodarske krize ili pandemije

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je najnovije podatke o stopi nezaposlenih.

Tako su, krajem ožujka 2022. godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina registrirane 1.953 osobe na području Krapinsko – zagorske županije. U usporedbi s veljačom 2022. godine, broj nezaposlenih smanjio se za 5,9% ili 123 osobe, a u odnosu na ožujak 2021. godine broj nezaposlenih manji je za 26,2% ili 695 osoba. Ono što posebno veseli, jest činjenica da su brojke iz ožujka ove godine najniže u posljednjih 30 godina, kad govorimo o broju nezaposlenih na području Krapinsko – zagorske županije.

Tim je povodom krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao kako je u Zagorje stigla prekrasna rođendanska čestitka uoči Dana Krapinsko – zagorske županije.

– Vijest o tome da imamo najnižu stopu nezaposlenosti u posljednjih 30 godina, odnosno od početka hrvatske samostalnosti uistinu nas je razveselila, ali nas zapravo nije previše iznenadila. Na ovom odličnom rezultatu prije svega treba zahvaliti našim poduzetnicima, gospodarstvenicima i obrtnicima koji iz godine u godinu pokazuju da zagorsko gospodarstvo ima čvrste temelje, koje ne mogu poljuljati gospodarske krize ili pandemije – rekao je župan Kolar te dodao kako među zagorskim gospodarstvenicima, poduzetnicima i obrtnicima postoji puno osoba koje nadilaze ustaljene okvire u poslovanju te svojim djelovanjem svakodnevno daju doprinos tom jednom nadstandardu, koji omogućuje da Krapinsko – zagorska županija bude u vrhu po gospodarskim rezultatima.

– Pritom posebno dolazi do izražaja njihova opredijeljenost za ulaganje u ljude, znanje, obrazovanje i nove tehnologije – što su osnovni preduvjeti za razvoj, na čemu im najiskrenije čestitamo i zahvaljujemo. Krapinsko – zagorska županija će im kao i dosad, i dalje pružati podršku u njihovim nastojanjima da Zagorje zajedno učinimo još jačim – izjavio je župan Željko Kolar.

Predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina Goran Vukmanić je rekao kako su krajem ožujka 2022. godine evidentirane 1.953 nezaposlene osobe na području Krapinsko – zagorske županije.

– To je najmanji broj nezaposlenih osoba ako promatramo podatke o nezaposlenosti od osamostaljenja Republike Hrvatske. Istovremeno broj zaposlenih, osiguranika HZMO je uz porastu i krajem ožujka 2022. godine zabilježeno je 39.630 osoba koje rade na području Krapinsko – zagorske županije. To je povećanje za više od 1.000 osoba u samo jednoj godini. Ako uspoređujemo podatke unatrag 10 godina, broj nezaposlenih je smanjen, a zaposlenih povećan za preko 6.000 osoba – rekao je Vukmanić.

www.sjever.hr
12.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.