Now Reading:
Nezaposlenost u KZŽ najniža u posljednjih 30 godina – Kolar: Zagorsko gospodarstvo ima čvrste temelje koje ne mogu poljuljati gospodarske krize ili pandemije
Full Article 3 minutes read

Nezaposlenost u KZŽ najniža u posljednjih 30 godina – Kolar: Zagorsko gospodarstvo ima čvrste temelje koje ne mogu poljuljati gospodarske krize ili pandemije

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je najnovije podatke o stopi nezaposlenih.

Tako su, krajem ožujka 2022. godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina registrirane 1.953 osobe na području Krapinsko – zagorske županije. U usporedbi s veljačom 2022. godine, broj nezaposlenih smanjio se za 5,9% ili 123 osobe, a u odnosu na ožujak 2021. godine broj nezaposlenih manji je za 26,2% ili 695 osoba. Ono što posebno veseli, jest činjenica da su brojke iz ožujka ove godine najniže u posljednjih 30 godina, kad govorimo o broju nezaposlenih na području Krapinsko – zagorske županije.

Tim je povodom krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao kako je u Zagorje stigla prekrasna rođendanska čestitka uoči Dana Krapinsko – zagorske županije.

– Vijest o tome da imamo najnižu stopu nezaposlenosti u posljednjih 30 godina, odnosno od početka hrvatske samostalnosti uistinu nas je razveselila, ali nas zapravo nije previše iznenadila. Na ovom odličnom rezultatu prije svega treba zahvaliti našim poduzetnicima, gospodarstvenicima i obrtnicima koji iz godine u godinu pokazuju da zagorsko gospodarstvo ima čvrste temelje, koje ne mogu poljuljati gospodarske krize ili pandemije – rekao je župan Kolar te dodao kako među zagorskim gospodarstvenicima, poduzetnicima i obrtnicima postoji puno osoba koje nadilaze ustaljene okvire u poslovanju te svojim djelovanjem svakodnevno daju doprinos tom jednom nadstandardu, koji omogućuje da Krapinsko – zagorska županija bude u vrhu po gospodarskim rezultatima.

– Pritom posebno dolazi do izražaja njihova opredijeljenost za ulaganje u ljude, znanje, obrazovanje i nove tehnologije – što su osnovni preduvjeti za razvoj, na čemu im najiskrenije čestitamo i zahvaljujemo. Krapinsko – zagorska županija će im kao i dosad, i dalje pružati podršku u njihovim nastojanjima da Zagorje zajedno učinimo još jačim – izjavio je župan Željko Kolar.

Predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina Goran Vukmanić je rekao kako su krajem ožujka 2022. godine evidentirane 1.953 nezaposlene osobe na području Krapinsko – zagorske županije.

– To je najmanji broj nezaposlenih osoba ako promatramo podatke o nezaposlenosti od osamostaljenja Republike Hrvatske. Istovremeno broj zaposlenih, osiguranika HZMO je uz porastu i krajem ožujka 2022. godine zabilježeno je 39.630 osoba koje rade na području Krapinsko – zagorske županije. To je povećanje za više od 1.000 osoba u samo jednoj godini. Ako uspoređujemo podatke unatrag 10 godina, broj nezaposlenih je smanjen, a zaposlenih povećan za preko 6.000 osoba – rekao je Vukmanić.

www.sjever.hr
12.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.