Now Reading:
ČAKOVEČKA BOLNICA U NOVOM RUHU Župan Posavec: U proteklih 5 godina u međimursko zdravstvo uloženo je 300 milijuna kuna!
Full Article 3 minutes read

ČAKOVEČKA BOLNICA U NOVOM RUHU Župan Posavec: U proteklih 5 godina u međimursko zdravstvo uloženo je 300 milijuna kuna!

U Međimurskoj županiji završena je još jedna vrijedna investicija. Riječ je o projektu rekonstrukcije prometnih površina prilaza za vozila hitne medicinske pomoći i parkirališta vrijednom preko 1,1 milijun kuna, koji je prigodnom svečanosti u utorak službeno stavljen u funkciju.

Zahvaljujući modernom i funkcionalnom prilazu ubuduće će biti povećana sigurnost pacijenata i lakši pristup bolnici i Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije. Jedan je to od niza projekata ulaganja u bolničku infrastrukturu s istim ciljem, kvalitetnijom skrbi za pacijente. Najveći dio potrebnog iznosa stigao je iz privatne donacije poduzetnika Vinka Martina, dok je ostatak financirao Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije.

Međimurski župan Matija Posavec naglasio je kako je u proteklih pet godina u zdravstvo na području županije uloženo čak 300 milijuna kuna.

-Ovo je otvorenje jednog infrastrukturnog projekta koji ima jednu simboličnu vrijednost, jer je vizualni identitet ljepši, jer smo uspjeli zamijeniti instalacije, jer je prilaz dostupniji, a brzina u medicini jako puno znači, i jer je zapravo još jedan u nizu konkretnijih projekata ulaganja u infrastrukturu i općenito u razvoj zdravstvenog sustava – poručio je Posavec dodavši kako ovo nije ni prvi ni zadnji projekt ove godine.

Naime, nedavno je otvoren i rekonstruirani abdominalni odjel dječje kirurgije, uskoro će biti završen i projekt rekonstrukcije Zavoda za javno zdravstvo, a u tijeku je i najveći financijski projekt, energetska obnova čakovečke bolnice vrijedna čak 40 milijuna kuna. Kako je najavio čelni čovjek Međimurske županije, energetska obnova četiri zgrade trebala bi biti gotova do kraja godine.

-U proteklih pet godina u međimursko zdravstvo uloženo je 300 milijuna kuna, a u vremenu pred nama sigurno će biti izuzetno puno ulaganja. To sve podrazumijeva jedan operativni, kvalitetni tim ljudi koje imamo u vidu i članova i predsjednika upravnih vijeća i ravnatelja svih ustanova, a ne smijemo zaboraviti ni djelatnike svih zdravstvenih ustanova koji su dali velik doprinos u posljednje dvije godine korona krize – zaključio je župan.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović pojasnio je kako je projekt započeo bivši ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Tomislav Noviščak, a nova ga je uprava nastavila.

-Rezultat je jedna prekrasna, moderna cesta, prilazni put, parking, sve lijepo izgleda. Prije svega prilazna cesta je funkcionalna, ima 3 trake tako da ima mjesta za vozila hitne, sanitet, a i za ljude koji će doći i ovdje ostaviti svoje najmilije koji onda najbrže mogu potražiti pomoć – rekao je Šegović.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Vladimira Križaj – Grabant istaknula je kako je projektom obuhvaćena rekonstrukcija prilazne ceste, parkirališta i kanalizacijske mreže te rasvjeta i hortikultura. Time je ovaj prostor, dodala je, dobio prekrasan vizualni identitet.

-Radi se o projektima koji će omogućiti pacijentima i službenim vozilima lakši prilaz bolnici i ZHM-u i omogućiti stalni protok prometa bez stvaranja gužve i zastoja – rekla je Križaj – Grabant naglasivši kako je Zavod orijentiran na rad na terenu zbog čega će im završetak ovog projekta uvelike olakšati rad, a prijevoz pacijenata učiniti bržim i sigurnijim.

-Ovaj projekt svoju realizaciju čeka već dugi niz godina i neizmjerno mi je drago što je putem donacije i financijskih sredstava Međimurske županije omogućena njegova realizacija te da je projekt podržala i Županijska bolnica Čakovec koja je provela postupak javne nabave radove i bez čije pomoći ovaj projekt zasigurno ne bi bio finaliziran – zaključila je Križaj – Grabant.

tklopotan / www.sjever.hr
12.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.