Now Reading:
Za varaždinske umirovljenike osigurano 300 uskršnjih paketa – Marković: Danas kad cijene tako divljaju, umirovljenici su ti kojima je najteže
Full Article 3 minutes read

Za varaždinske umirovljenike osigurano 300 uskršnjih paketa – Marković: Danas kad cijene tako divljaju, umirovljenici su ti kojima je najteže

Kako bi umirovljenicima uljepšali nadolazeće blagdane, Grad Varaždin i Zaklada solidarnosti Grada Varaždina i ove su godine osigurali sredstava za uskršnje pakete koje će gradska Udruga umirovljenika podijeliti najpotrebitijima, a paketi su Udruzi uručeni u ponedjeljak.

Zamjenik gradonačelnik Miroslav Marković kazao je kako je u ovoj današnjoj situaciji kad cijene energenata divljaju, a gotovo svakodnevno se povećavaju i cijene namirnica, umirovljenicima jamačno najteže.
-Ova gradska uprava je sa svojim partnerima najviše truda uložila upravo u te najranjivije skupine; povećali smo božićnicu, ali i uskrsnicu koja ovih dana dolazi na adrese naših umirovljenika, dijelimo pakete, neke preko Zaklade solidarnosti, neke preko mjesnih odbora. Donijeli smo zaključak i o subvencioniranju računa za Čistoću od 25 kuna za one najpotrebitije, što će se nakon rebalansa konačno izrealizirati – rekao je Marković.

Grad će nastojati najpotrebitijim umirovljenicima osigurati i povoljnije ljetovanje ili izlet, što bi se trebalo realizirati već ove godine, najavio je zamjenik gradonačelnika.
-Radimo na modalitetu, razmišljamo koliko bi to dana bilo, kako bi se to omogućilo za što više naših umirovljenika – rekao je Marković te dodao da će, iako su u gradskom proračunu sredstva za umirovljenike povećana po svim stavkama, u Gradu pratiti kako će se proračun puniti i kakve će biti životne prilike, kako bi se  još više mogla pomaknuti granica i osigurati još više subvencija za umirovljenike.

Natalija Martinčević upraviteljica Zaklade solidarnosti Grada Varaždina istaknula je kako joj je ovo prva aktivnost koju provodi kao novoimenovana upraviteljica Zaklade.

-Zaklada i Grad Varaždin su ove godine osigurali 300 paketa kojima ćemo razveseliti naše najpotrebitije. Umirovljenicima posvećujemo veliku pažnju, a tako će biti i ubuduće – kazala je Martinčević.

Predsjednik Povjerenstva za umirovljenike i starije osobe Grada Varaždina Vladimir Kozjak naglasio je kako se Grad Varaždin prekrasno odnosi prema svojim umirovljenicima i provodi mnoge akcije.

-Ja kao predstavnik umirovljenika mogu samo uputiti zahvalu Gradu i reći da se nadam da ćemo i dalje tako surađivati – poručio je Kozjak.

Nevenka Kobal, potpredsjednica Udruge umirovljenika naglasila je kako je svaka ovakva akcija izuzetno bitna i ima velik odjek među umirovljenicima.

-Mislim da će sve akcije pobuditi veći interes za angažmanom u udrugama. Pozivam sve koji su na bilo koji način zainteresirani za druženje i socijalne uključivanje da nam se pridruže. Udruga ima 635 članova, a vjerujem da ćemo doći do preko tisuću umirovljenika – rekla je Kobal dodavši kako je umirovljenicima posebno teško u ovim vremenima povećanja cijena, no ovi paketi će im itekako pomoći, kako u materijalnom, tako i u socijalnom smislu jer im se daje do znanja da netko brine o njima.

a.kučić/sjever.hr
11.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.