Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Meteoropati, držite se – ovo definitivno nije vaš dan! Nevrijeme i veliki pad temperature
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Meteoropati, držite se – ovo definitivno nije vaš dan! Nevrijeme i veliki pad temperature

Ne možemo reći da nismo znali jer su prognostičari najavljivali, a mi vam prenosili – ova subota donosi snažnu promjenu vremena koja, nasreću, neće dugo trajati.

Ljudi osjetljivi na vremenske promjene, kao i kronični bolesnici, mogli bi imati dosta problema, ali nadamo se da su se već naučili nositi s takvim stvarima i da će nekako sve to pregrmjeti.

U prvom dijelu subote bit će promjenjivo oblačno, lokalno uz mogućnost za malo kiše ponajprije na Jadranu i u predjelima uz njega. Sredinom dana sa sjeverozapada stići će jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a kasno poslijepodne i navečer uz zahladnjenje u gorju susnježica i snijeg.

Bit će razmjerno vjetrovito uz umjeren i jak, na udare ponegdje olujan jugozapadni vjetar koji će poslijepodne naglo okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadni vjetar, a navečer na sjevernom dijelu bura u jačanju.

Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14, najviša dnevna između 15 i 20 °C, a poslijepodne na sjeveru osjetno zahladnjenje – temperatura bi mogla pasti na svega 8 stupnjeva!

Biometeorološka prognoza za subotu

U cijeloj će zemlji biometeorološke prilike biti nepovoljne. Pri tome će na krajnjem jugu biti cjelodnevna južina, uz jednako topao cijeli dan, i kiša moguća krajem dana. Na ostalim područjima će nepovoljne prilike u prvom dijelu dana obilježiti južina uz, u Lici, Gorskom kotaru i na širem riječkom području i mjestimična kiša, a u drugom dijelu dana osjetno zahladnjenje uz povećanu naoblaku, kišu i uglavnom u gorju snijeg.
Plućni i srčani bolesnici će teže podnositi svoje bolesti, a meteoropati će imati slabiji san, koncentraciju i radni učinak te biti lošeg raspoloženja i razdražljivi.

www.sjever.hr/DHMZ
09.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.