Now Reading:
Vijećnici jednoglasno o dobitnicima ovogodišnjih priznanja Općine Trnovec Bartolovečki
Full Article 3 minutes read

Vijećnici jednoglasno o dobitnicima ovogodišnjih priznanja Općine Trnovec Bartolovečki

Općina Trnovec Bartolovečki svoj dan slavi 17. travanja. Ove godine to je na Uskrs pa će svečana sjednica Općinskog vijeća biti održana u četvrtak, 21. travnja. A na svečanoj će sjednici biti uručena ovogodišnja priznanja Općina Trnovec Bartolovečki.

Na sjednici Općinskog vijeća u petak, vijećnici su jednoglasno odlučili da će Nagradu za životno djelo dobiti Vilim Šagi iz Žabnika za postignuće na unapređivanju sporta – stolnog tenisa Općine Trnovec Bartolovečki.

Zahvalnice će biti dodijeljene Lovačkom društvu „Kobac“ Bartolovec za 75-godišnji doprinos u promicanju lovnog gospodarstva na području Općine Trnovec Bartolovečki, Dragutinu Cecelji iz Trnovca, zapovjedniku Vatrogasne zajednice Općine Trnovec Bartolovečki, za provođenje aktivnosti i mjera zaštite i spašavanja ljudi i njihove imovine i promicanja ugleda i značaja vatrogastva, OPG-u Vladimir Kurtek iz Šemovca, za izniman doprinos razvoju i promicanju ugleda i značaja Općine Trnovec Bartolovečki u području poljoprivrede, OPG-u Josip Vlahović iz Štefanca za izniman doprinos razvoju i promicanju ugleda i značaja Općine Trnovec Bartolovečki u području vinogradarstva i vinarstva, Udruzi žena „Trnovečko srce“ za očuvanje tradicije i kulturne baštine trnovečkog kraja, oživljavanje svih vrsta rukotvorina i tradicijskih predmeta, prenošenje znanja i iskustva o starim tradicijama na mlađe generacije te očuvanje tradicije izrade „Trnovečke makovnjače“ na području Općine Trnovec Bartolovečki i šire te Udruzi umirovljenika i starijih osoba Općine Trnovec Bartolovečki za 20-godišnji doprinos u promicanju društvenog života umirovljenika i starijih osoba.

Dodijelit će se i nagrade Općine Trnovec Bartolovečki najboljim učenicama Osnovne škole Trnovec i Osnovne škole Šemovec za postignute iznimne rezultate na natjecanjima od školske, županijske i državne razine u pojedinim nastavnim predmetima, izvannastavnim aktivnostima, zalaganju i uzornom ponašanju. Najbolji učenici su Roko Mikulić iz OŠ Trnovec i Anja Vincek iz OŠ Šemovec, a nagrade su prijenosna računala.

Načelnica Verica Vitković najavila je program obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki. U četvrtak, 21. travnja, u 16 sati u crkvi majke Božje Snježne u Trnovcu bit će služena sveta misa povodom Dana Općine, a u 17 sati u dvorani OŠ Trnovec počet će svečana sjednica Općinskog vijeća.

U subotu, 23. travnja, obilježavanje Dana planeta Zemlje bit će organizacijom akcije čišćenja i sadnje po mjesnim odborima. Istoga dana u večernjim satima KUD „Mak“ Trnovec priprema folklorni festival u dvorani OŠ Trnovec.

Obilježavanje Dana Općine Trnovec Bartolovečki završit će u nedjelju, 24. travnja, druženjem mještana općine uz lovački gulaš u Žabniku, u organizaciji Lovačkog društva „Kobac“.

www.sjever.hr
09.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.