Now Reading:
Općina Bedekovčina bogatija za 18 vatrogasaca – iznadprosječnim rezultatima spremni za intervencije!
Full Article 3 minutes read

Općina Bedekovčina bogatija za 18 vatrogasaca – iznadprosječnim rezultatima spremni za intervencije!

Vatrogasna zajednica općine Bedekovčina bila je uspješan organizator osposobljavanja za zvanje „Vatrogasac“ u vremenu od 18.02. 2022. do 09. 04. 2022 godine. Od tridesetak prijavljenih kandidata uvjete za pristup ispitu ispunilo je 18 kandidata od toga 7 ženskih i 11 muških kandidata.

Ispitu  su pristupili iz DVD Bedekovčina 10  kanditata, (sestre blizanke Leonarda, Marija i Barbara Ban, Tina Lukenda, Ivana Granc, Sabina Jalšavečki, Alojz Mohač, Vedran Žegrec, Jerko Komar i Mihael Petrovečki) iz DVD Kebel  3 kandidata (Dominik Stanić, Alen Grabušić i Petar Gorički) iz DVD Orehovica  3 kandidata ( Lucija Jakuš, Dragutin Jakuš i Petar Kučiš ). Ispit su položili i dva kandidata van vatrogasne zajednice iz DVD-a Donja Stubica (Zdravko Drempetić i Dominik Sačer) 

Ispite je provela ispitna komisija imenovana od Vatrogasne zajednice Krapinsko zagorske županije u sastavu Stjepan Skuliber , predsjednik Marjan Lovrenčić i Rajko Jutriša, članovi predavači Tomislav Novosel dipl. ing., Ivan Odak, vatrogasni tehničar, Denis Novosel, vatrogasni tehničar, Tomislav Ferdelja, vatrogasni tehničar, Goran Gulija i Janko Buzjak dipl. ing.


Uspješno je položilo ispit 18 kandidata. Rezultati testiranja bili su iznad prosjeka. Najbolje je test riješio  sa odgovorima na svih  42 pitanja Dominik Stanić, odmah su tu i djevojke Barbara Ban s riješenih 41,5 pitanja , Leonarda i Marija Ban, Tina Lukenda i Vedran Žegrec s 41 odgovorom, Alojz Mohač s 40,5 odgovora  i Jerko Komar i Zdravko Drempetić s 40 točnih odgovora-

Ovim tečajem obuhvaćena je jedna generacija mladih vatrogaskinja i vatrogasaca s područja Vatrogasne zajednice općine Bedekovčina i iz DVD-a Donja Stubica te je zaokružen početni ciklus njihova usavršavanja do zvanja vatrogasac kojim stječu pravo (jer su obavili i liječnički pregled ), sudjelovati u vatrogasnim intervencijama svog društva. Od gašenja požara do pomaganja u drugim nezgodama. Svima su uručena odgovarajuća uvjerenja o položenom zvanju za vatrogasca, koja će im se svečano uručiti i na skupštinama  njihovih društava sa oznakama zvanja .

Na uspješnom osposobljavanju novim vatrogascima čestitali su predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber  i predsjednik VZO Bedekovčina Željko Odak koji je bio i  voditelj tečaja. Čestitajući im na tome što su se opredijelili dobrovoljno obavljati humanu vatrogasnu djelatnost. No time nije dovršeno njihovo osposobljavanje, već i dalje trebaju provoditi vježbe u svojim društvima sa svojim zapovjednicima, da budu uvijek spremni pomagati ljudima kad je to potrebno. Obećao im je daljnje osposobljavanje kroz Vatrogasnu zajednicu.

Tekst i foto: Željko Odak

sjever.hr/vzob.hr
09.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.