Now Reading:
Nakon bojkota otvaranja vrtića, vijećnici HDZ-a, ZDS-a i nezavisni bojkotirali savjetovanje o proračunu; Načelnik Ban: Njihova destruktivna politika i dalje nanosi štetu Općini
Full Article 4 minutes read

Nakon bojkota otvaranja vrtića, vijećnici HDZ-a, ZDS-a i nezavisni bojkotirali savjetovanje o proračunu; Načelnik Ban: Njihova destruktivna politika i dalje nanosi štetu Općini

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban na svome Facebook profilu objavio je svoju ogorčenost radom vladajućih vijećnika i predsjednika Općinskog vijeća.

Naime, vijećnici HDZ-a i ZDS-a zajedno su sa nezavisnim predsjednikom Općinskog vijeća Markom Ocvirekom bojkotirali nedavno otvaranje vrtića, a svoj način razumijevanja obnašanja javnih funkcija pokazali su i bojkotiranjem sastanka na kojem su trebali doznati više kako i na koji način funkcionira proračun, napisao je načelnik na svom FB profilu.

Nakon što su nedavno upravo spomenuti vijećnici bez ikakvih argumenata i amandmana stopirali izmjene proračuna, čime su izravno naštetili provođenju brojnih projekata, odnosno nanijeli štetu mještanima Općine, ovoga puta nisu se odazvali na savjetovanje o proračunu i načinu kako on funkcionira.

-Meni je jasno da svatko brani svoje političke pozicije. No, kada je u pitanju provođenje projekata i aktivnosti koje donose daljnji razvoj naše Općine, onda bi svoje stranačke interese trebali staviti po strani i u prvi plan staviti interese naših sumještana – kazao je Ban.

Nakon što su ovi vijećnici bez opravdanja i argumenata stopirali izmjene proračuna i samim time stopirali i neke od aktivnosti, a odnose se na osiguravanje sredstava za projektnu dokumentaciju vezanu uz Bedekovčanska jezera i rekonstrukciju naših cesta, organizirao sam savjetovanje kako bi im se pojasnilo na koji način se donosi ili izmjenjuje proračun i koja je njegova važnost za funkcioniranje praktički svakog segmenta života naše Općine – pojasnio je inicijator savjetovanja načelnik Darko Ban te izrazio žaljenje što su se upravo oni, zbog kojih je savjetovanje i organizirano, odlučili na novi bojkot.

Nakon što su vijećnici HDZ-a i ZDS-a kao i predsjednik Općinskog Vijeća bojkotirali otvorenje vrtića, čime su jasno poslali poruku mještanima koliko im je stalo do najvažnijeg projekta u posljednje vrijeme, nastavili su sa svojim destruktivnim ponašanjem. Namjera je bila da svi zajedno sjednemo za stol da im se ukaže na važnost političkog dogovora kod ovako važnih stvari. S obzirom da su neki i od vijećnika po prvi puta u Vijeću, namjera je bila pojasniti im kako nastaje proračun i kako se mogu predložiti amandmani – izjavio je Ban. U konačnici na sastanak su se odazvali vijećnici SDP-a, dok su pojedini vijećnici opravdali svoj izostanak, a neki ni to.

Na ovaj način spomenuti vijećnici pokazuju da im je više stalo do političkog prepucavanja i destrukcije nego do dogovora i rada u interesu mještana Općine – završio je objavu na svom Facebook profilu načelnik Ban.

sjever.hr/facebook Darko Ban 09.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.