Now Reading:
Vozni park varaždinske Hitne bogatiji za četiri nova vozila – župan Stričak: Podižemo kvalitetu zdravstva na području Varaždinske županije!
Full Article 2 minutes read

Vozni park varaždinske Hitne bogatiji za četiri nova vozila – župan Stričak: Podižemo kvalitetu zdravstva na području Varaždinske županije!

Varaždinski Nastavni Zavod za hitnu medicinu od petka je bogatiji za četiri nova vozila vrijedna 1,6 milijuna kuna čime se dodatno podigla kvalitetna zdravstva na području Varaždinske županije.

Ključeve novih vozila predao im je župan Anđelko Stričak koji je naglasio kako je jedan od glavnih prioriteta ove županijske vlasti podizanje kvalitete zdravstva u svim zdravstvenim ustanovama.

-Upravo zbog toga poduzimamo sve kako bi u ovom mandatu izgradili potreban prostor u sklopu Opće bolnice Varaždin, Specijalne bolnice u Varaždinskim Toplicama i Zavoda za javno zdravstvo – rekao je Stričak dodavši kako će započeti i proces nabave potrebnih dijagnostičkih i medicinskih aparata, opreme i uređaja.

Uz ova dva smjera ulaganja u zdravstvo, Varaždinska županija će kroz specijalizacije i edukacije te nastavkom sufinanciranja kamate stambenih kredita za medicinske djelatnike i dalje će ulagati u ljude.

-Samo dobro osposobljen i uvježban čovjek bez obzira čime se bavi može dati maksimum od sebe. Ono četvrto je kvaliteta života svih u zdravstvu i upravo radi toga nedavno smo potpisali nastavak suradnje sa Zagrebačkom bankom te ćemo svim zaposlenicima u županijskim zdravstvenim ustanovama i dalje financirati kamatu stambenog kredita – pojasnio je Stričak naglasivši kako će svime ovime postići glavni cilj; podizanje kvalitete zdravstva na području županije.

Da je zdravstvo visoko na listi prioriteta nove županijske vlasti pokazuje i činjenica da je u deset mjeseci mandata župana Stričaka nastavni Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije dobio ukupno osam novih vozila.

-Siguran sam da će se ovime dodatno dići kvaliteta zdravstva naše županije jer kada se radi o hitnim slučajevima, onda je najbitnija brzina za što morate imati dobra vozila – zaključio je Stričak.

Ravnatelj Smoljenec pojasnio je kako će nova vozila koristiti za prijevoz pacijenata iz varaždinske u bolnice u Klenovniku, Novom Marofu i Varaždinskim Toplicama te zagrebačke bolnice i kliničke centre kamo pacijenti odlaze na terapije i dijagnostiku.

-Tri vozila opremljena su s pet sjedala i jednim ležajem, a jedno je opremljeno s dva ležaja i tri sjedišta koje će se prvenstveno koristiti u Varaždinu zbog pacijenata kojima je potreban ležaj, a koji idu na produženo liječenje u Klenovnik, Novi Marof ili u Varaždinske Toplice – rekao je Smoljanec dodavši kako su vozila u potpunosti opremljena za transport pacijenata.

Zavod inače raspolaže s ukupno 43 vozila, a svoj vozni park redovno obnavlja. Prosječna starost vozila je između pet i šest godina, a najstarija su stara 11 godina zbog čega je ravnatelj Smoljanec zaključio kako je za hrvatske prilike njihov vozni park stvarno vrlo mlad.

tklopotan / www.sjever.hr
08.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.