Now Reading:
Grad Lepoglava primjer drugima u zaštiti divljači
Full Article 1 minutes read

Grad Lepoglava primjer drugima u zaštiti divljači

Program zaštite divljači kojeg je Grad Lepoglava osmislio i na svom području pokrenuo 2020. godine, nastavit će se provoditi i u ovoj godini. Naime, potpisan je jednogodišnji ugovor između Grada Lepoglave te Lovačkog društva “Srnjak” Ravna gora i tvrtke Zagorje lov iz Lobora o provedbi navedenog programa čime je nastavljena prije dvije godine započete suradnja na području zaštite divljači, a koja je, zahvaljujući zajedničkoj provedbi programa, dala dobre rezultate.

-Ovo je inovativni program za koji su interes pokazale i druge jedinice lokalne samouprave. Program se provodi na korist građana, lovaca i u konačnici divljih životinja koje su sve češći “gosti” u naseljenim gradskim područjima. Važno je istaknuti da se nad tim životinjama ne vrši odstrel već ih se premješta u njihova staništa – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić zahvalivši lovcima na njihovom volonterskom radu utkanom u provedbu programa.

-Ovaj jedinstveni program u Varaždinskoj županiji daje vidljive pozitivne rezultate – poručio je Ivan Pavleković iz Lovačkog društva “Srnjak” Ravna gora pohvalivši pri tom odličnu suradnju s Gradom Lepoglavom.

www.sjever.hr
08.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.