Now Reading:
Općinska knjižnica Bedekovčina: Putopisno predavanje i promocija knjige Tomice Krstića – autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda
Full Article 2 minutes read

Općinska knjižnica Bedekovčina: Putopisno predavanje i promocija knjige Tomice Krstića – autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda

Općinska knjižnica Bedekovčina poziva sve zainteresirane na putopisno predavanje i promociju knjige Tomice Krstića “Putovanje u Međuzemlje: udisaj slobode”, a koje će se održati u ponedjeljak, 11. travnja u 18 sati u vijećnici Općine Bedekovčina.

Na inspirativnom i živopisnom predavanju posjetitelji će imati priliku čuti više o putovanju Krstića, dugom preko 40 000 kilometara na kojem je prošao 25 država i 3 kontinenta i to sve većinom autostopom.

Njegova je knjiga “Putovanje u Međuzemlje” inspirativna priča mladog putnika koji je odlučio slijediti svoje snove i krenuti na veliko životno putovanje. Ostavivši tako stari koncept života koji ga je vezao za sredinu u kojoj je odrastao, Tomica je napustio svoju sigurnu luku i zaputio se na drugi kraj svijeta, i to autostopom.

Ovo putovanje nije obično putovanje već preobrazba jedne osobe koja se, hodajući po stazi života, svakim danom sve više mijenjala. Kako ni jedna staza nije ravna, već naprotiv, strmovita i vijugava, Tomica je na svom Putu doživljavao velike uspone i padove. Uranjao je tako u različite kulturne običaje i društvene raznolikosti, pješačio po prostranstvima Himalaje, stopirao kroz nekoliko tisuća kilometara veliku pustinju na Bliskom istoku, svjedočio spiritualnim inicijacijama, živio s budističkim monasima u Indiji, spavao po policijskim postajama diljem Azije te radio kao stažist u Bollywoodu. A svoja je iskustva pretočio u ovu knjigu. Putovanje u Međuzemlje trajalo je tri godine i devet mjeseci, a ova knjiga prvi je dio nadolazeće trilogije i opisuje prvih petnaest mjeseci Tomičinog Puta.

– Dođite i zajedno s nama otputujte od Hrvatske do dalekog Novog Zelanda – poručuju iz općinske knjižnice Bedekovčina.

www.sjever.hr
07.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.