Now Reading:
Mladić u Zaboku bježao policiji, ali bezuspješno – bio je pozitivan na THC i kod sebe imao pet grama marihuane
Full Article 1 minutes read

Mladić u Zaboku bježao policiji, ali bezuspješno – bio je pozitivan na THC i kod sebe imao pet grama marihuane

U četvrtak, oko 1 sat nakon ponoći, prilikom nadzora prometa u Zaboku policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin.

U pokušaju zaustavljanja prvotno se vozač nije zaustavio na znak svjetlećom tablicom “stop policija” policijskih službenika, već samo nastavio vožnju. Policijski službenici, službenim vozilom s uporabom svjetlosnih i zvučnih signala na policijskom vozilu krenuli su za navedenim, te su nedaleko potom uspjeli zaustaviti vozača.

Provedenim nadzorom obavljeno je i preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te je kod 20-godišnjaka utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na “THC”, dok je vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza odbio. Vozač je također i prilikom nadzora policijskim službenicima predao 5 grama marihuane.

Protiv vozača je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 282., 238., 32., 46., 44., 138., 152., i 163. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, čl. 3., st.1 Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 31.300 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima ”B” kategorije u trajanju od devet mjeseci.

www.sjever.hr
07.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.