Now Reading:
Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec akcijom za građane obilježilo Svjetski dan zdravlja
Full Article 1 minutes read

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec akcijom za građane obilježilo Svjetski dan zdravlja

Svjetska zdravstvena organizacija od 1950. godine obilježava 7. travnja kao Svjetski dan zdravlja, s ciljem podizanja svijesti o određenoj zdravstvenoj temi koja je u tom trenutku obilježena kao prioritetna i zahtijeva pojačane napore.

Ovogodišnji se stoga obilježava uz temu i slogan „Naš planet, naše zdravlje“, pa je naglasak veza između zdravlja našeg planeta i zdravlja ljudi, životinja, biljaka – svih živih bića, uz poziv da brinemo jedni za druge.

Kako bi obilježili ovaj dan, volonterke Gradskog društva Crvenog križa Čakovec na čelu s Alenkom Novak provele su akciju mjerenja tlaka i šećera u krvi za građane. Unatoč kiši, volonterke su u prevenciji bolesti i zaštiti njihovog zdravlja pomogle velikom broju Međimuraca i Čakovčana, koji se rado odazovu svim akcijama čakovečkog Crvenog križa.

Akciju je svojim dolaskom podržala i pohvalila čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini, pritom zahvalila volonterima, ali i svim zdravstvenim djelatnicima te naglasila kako je današnji datum dobar poziv svima da pazimo na sebe, svoje fizičko, i u ovim vremena iznimno važno mentalno zdravlje.

www.sjever.hr/cakovec.hr
07.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.