Now Reading:
Veliko uskrsno druženje i dječje uskrsne igre; mališani će pisanicama okititi ivanečki gradski park!
Full Article 2 minutes read

Veliko uskrsno druženje i dječje uskrsne igre; mališani će pisanicama okititi ivanečki gradski park!

Nakon dvogodišnje pauze zbog epidemiološke situacije, ove će se godine ponovno održati tradicionalno uskrsno druženje velikih i malih Ivančana i to u subotu, uoči Cvjetne nedjelje!

Ovo druženje Grad Ivanec organizira u suradnji s KUD-ovima, udrugama, dječjim vrtićima, učeničkim zadrugama, OPG-ovima i svima ostalima koji se pridružuju proslavi Uskrsa, a održat će se kod paviljona u gradskom parku i to već od 8.30.

Posjetitelje očekuju štandovi s tradicionalnim uskrsnim jelima ivanečkoga kraja – pisanicama, šunkom, kobasicama, kosanom masti, mladim lukom, domaćim kruhom, ali i zljevkama, štruklima, orehnjačama, makovnjačama, gibanicama i drugim specijalitetima.

Uz ivanečke KUD-ove koji njeguju tradicijsko stvaralaštvo, manifestaciji se pridružuju i Ivanečko sunce, Udruga udomitelja Nada, Božena Carević sa svojom Udrugom Rukotvorine, školske zadruge i drugi, a stižu i dječji vrtići Ivančice i Bambi iz Ivanca, koji su za svoje mališane pripremili niz prigodnih radionica i igara po parku u društvu Uskrsnog zeca i Uskrsne zečice.

Ponesite pisanicu, pogledajte lutkarsku predstavu

Sa sobom svakako ponesite i pisanicu kojom ćete ove godine okititi grmove i stabalca, a koja će krasiti gradski park tijekom Velikog tjedna i uskrsnih dana. Pridružit će se i OPG-ovi ivanečkog kraja!

Svim je mališanima upućen poziv da se nakon uskrsnih igara u parku, u podne okupe u Kinodvorani, gdje će odgojiteljice Dječjeg vrtića Ivančice za njih izvesti lutkarsku predstavu.

U slučaju kiše u subotu, o promjeni termina manifestacije organizatori će obavijestiti na vrijeme!

www.sjever.hr/ivanec.hr
06.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.