Now Reading:
Povodom Svjetskog dana zdravlja u Varaždinu besplatno izmjerite krvni tlak i šećer, a možete i vježbati na otvorenom!
Full Article 2 minutes read

Povodom Svjetskog dana zdravlja u Varaždinu besplatno izmjerite krvni tlak i šećer, a možete i vježbati na otvorenom!

Prezentacijom zdravog životnog stila, mjerenjem šećera u krvi i tlaka, savjetovanjem o zdravoj prehrani i kroničnim bolestima, ali i vježbanjem na otvorenom će sutra, u četvrtak, 7. travnja, Opća bolnica Varaždin, Dom zdravlja Varaždinske županije i Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije obilježiti Svjetski dan zdravlja.

Na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu ispred FOI-a će od 10 do 12 sati biti održana javnozdravstvena akcija „Živjeti zdravo“, koju organizira Zavod za javno zdravstvo u suradnji sa Sveučilištem Sjever, Medicinskom školom u Maruševcu i Prirodoslovnom, rudarskom i kemijskom školom Varaždin. Učenici i studenti sudjelovat će u prezentaciji zdravog životnog stila – pravilne prehrane, izrade smoothija, antropometrijskim mjerenjima te mjerenjima tlaka i šećera u krvi, sjedenja na lopti, nordijskog hodanja, boravka na svježem zraku, spolnog i reproduktivnog zdravlja, masaže na stolcu i slično.

Cilj ove akcije je promicanje zdravlja i zdravog stila života te podizanje svijesti o zdravstvenim rizicima kao što su debljina, visoki tlak i šećer u krvi, rizično spolno ponašanje, pušenje i drugo.

Dom zdravlja Varaždinske županije će besplatno mjerenje šećera i tlaka sutra organizirati na dvije lokacije:

– u holu Doma zdravlja u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu od 8 do 10 sati;

– u holu Doma zdravlja na Trgu kralja Tomislava 8 u Lepoglavi od 14 do 15 sati.

Patronažne sestre će pak provoditi savjetovanje o kroničnim bolestima, hipertenziji, dijabetesu, pretilosti, zdravoj prehrani, Covidu-19 te, prema potrebi, dogovoriti obilazak ljudi s visokim rizikom za nastanak bolesti.

Općoj bolnici Varaždin će medicinske sestre/tehničari zajedno s učenicima u holu zgrade Interne zainteresiranim građanima u 9 sati mjeriti krvni tlak i šećer u krvi. Učenici Srednje škole s pravom javnosti iz Maruševca dijelit će prikladnu brošuru o promicanju zdravlja i zdravoj prehrani te dijeliti jabuke kao zdravo voće.

U Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof te u Službi za plućne bolesti i TBC Klenovnik u 10 sati u prostorima poliklinike medicinske sestre će mjeriti krvni tlak i šećer u krvi te dijeliti brošuru o zdravoj prehrani i davati savjete o načinu prehrane kod dijabetesa.

U Novom Marofu će fizioterapeuti zajedno s medicinskim sestrama vježbati vani na otvorenom, a na taj način se želi potaknuti sve građane na tjelesnu aktivnost i promicanje zdravlja.

www.sjever.hr
06.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.