Now Reading:
Zagrebačka županija osigurala 100 tisuća kuna za čipiranje i sterilizaciju napuštenih pasa
Full Article 1 minutes read

Zagrebačka županija osigurala 100 tisuća kuna za čipiranje i sterilizaciju napuštenih pasa

S ciljem smanjenja i kontrole populacije napuštenih pasa te kako bi pomogla gradovima i općinama sa svog područja u troškovima provedbe Zakona o zaštiti životinja, Zagrebačka županija raspisala je javni poziv vrijedan 100 tisuća kuna.

Navedena sredstva utrošit će se na veterinarske usluge označavanja pasa mikročipom te sterilizaciju kujica u 2022. godini, a javni poziv je otvoren do 15. travnja 2022. godine.

Kod raspodjele županijskih sredstava presudno će biti koliko pasa je na području jedinica lokalne samouprave registrirano u Lyscanu 2021. godine, jesu li donijeli opći akt o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama, te jesu li provodili program kontrole populacije napuštenih pasa u 2021. godini, imaju li ugovor ili neki drugi akt o sakupljanju i zbrinjavanju napuštenih ili izgubljenih životinja, odnosno imaju li u svom proračunu osigurana financijska sredstva za provedbu Zakona o zaštiti životinja.

Javni poziv, upute i obrasce možete pronaći ovdje, a više informacija saznati na broju telefona 01/6009-413, radnim danom od 9 do 11 i od 13 do 15 sati.

www.sjever.hr
05.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.