Now Reading:
Pukla ljubav između Plenkovića i Beroša? U utrci za ministarsku fotelju spominju se tri liječnika
Full Article 2 minutes read

Pukla ljubav između Plenkovića i Beroša? U utrci za ministarsku fotelju spominju se tri liječnika

Kako doznaje Jutarnji list, ministar zdravstva Vili Beroš u proljetnoj rekonstrukciji Vlade Andreja Plenkovića mogao bi ostati bez ministarske fotelje, a kao njegove potencijalne zamjene spominju se tri liječnika.

Riječ je o Anti Ćorušiću, ravnatelju KBC-a Zagreb, Ivici Lukšiću, ravnatelju KB-a Dubrava i Josipu Samardžiću, ravnatelju Opće bolnice Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu.

Sugovornici Jutarnjeg lista kazali su kako se od ta tri imena najviše spominje Ćorušić koji već godinama vodi najveći hrvatski KBC, a s obzirom da mu je ostalo još kratko do mirovine, smatra se da bi mogao provesti prijeko potrebne reformske rezove.

Inače, ovo nije prvi puta da se Ćorušić spominje kao kandidat za ministra zdravstva. Spominjao se i kada je ministar postao Milan Kujundžić. Ipak, sugovornici Jutarnjeg lista naglašavaju i kako je, s obzirom na činjenicu da je velik broj ministara opterećen aferama, moguće da Plenković ostavi Beroša.

Kao potencijalan kandidat dobro stoji i Ivica Lukšić koji je KB Dubravu kao ravnatelj preuzeo u trenutku kada su počele brojnije hospitalizacije zbog koronavirusa. U njegovo vrijeme došlo je do smirivanja brojnih internih sukoba u bolnici, a njega je Beroš imenovao koordinatorom bolničkog liječenja za pacijente oboljele od koronavirusa za osam županija i Grad Zagreb.

Treći kandidat koji se spominje je Josip Samardžić. Za vrijeme njegovog vodstva bolnica u Slavonskom Brodu našla se na desetom mjestu ljestvice najboljih hrvatskih bolnica, a prema riječima sugovornika Jutarnjeg, u prilog mu ide i stranačka iskaznica te djelovanje u županiji. Trenutno je potpredsjednik županijskog HDZ-a.

Hoće li Beroš uspjeti zadržati ministarsku fotelju ili će na njegovo mjesto sjesti neki drugi kandidat ostaje nam za vidjeti.

www.sjever.hr / jutarnji.hr
05.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.