Now Reading:
Održana prva sjednica Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika Krapinsko – zagorske županije
Full Article 2 minutes read

Održana prva sjednica Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika Krapinsko – zagorske županije

U prostorima Županije u Krapini, u utorak je održana konstituirajuća sjednica Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika na području Krapinsko-zagorske županije.

Članice i članovi Povjerenstva su na konstituirajućoj sjednici za predsjednika izabrali Danka Puščenika. Izabranom predsjedniku Povjerenstva i svim članicama i članovima njegovog novog saziva, na izboru je čestitala zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je prisustvovala prvom dijelu sjednice.

Povjerenstvo je na svojoj prvoj sjednici također usvojilo poslovnik o radu, izvršilo pregled i ovjeru očevidnika o obavljenim pregledima umrlih za 2021. godini te raspravljalo o Izvještaju o obavljenim obdukcijama i radu mrtvozorničke službe za 2021. godinu.

Županijska skupština je novi saziv Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika imenovala na svojoj 6. sjednici, održanoj 11. ožujka 2022. godine. Članice i članovi povjerenstva su Danko Puščenik kao predstavnik imenovanih mrtvozornika, Cvjetko Lež kao predstavnik doktora medicine specijalista pataloške anatomije, Marina Stanković Gjuretek kao predstavnica Zavoda za javno zdravstvo KZŽ i Martina Gregurović Šanjug kao predstavnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade KZŽ.

Povjerenstvo za nadzor nad radom mrtvozornika u sklopu svojih zadaća ovjerava evidenciju mrtvozornika, obavlja pregled i ovjerava očevidnik o obavljenim pregledima umrlih za svaku godinu, razmatra primjedbe mrtvozornika vezane uz obavljanje mrtvozorničke službe te po potrebi obavješćuje Ministarstvo o njihovim primjedbama, predlaže mjere za unapređenje rada mrtvozorničke službe i o predloženim mjerama obavješćuje Ministarstvo, nadzire provedbu propisa koji reguliraju način pregleda umrlih i utvrđivanja vremena i uzroka smrti te izrađuje godišnje izvješće o obavljenim obdukcijama i radu mrtvozorničke službe.

www.sjever.hr
05.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.