Now Reading:
Na 23. Međunarodnom sajmu gospodarstva – Mostar 2022. gospodarstvenici i obrtnici iz Koprivničko-križevačke županije
Full Article 3 minutes read

Na 23. Međunarodnom sajmu gospodarstva – Mostar 2022. gospodarstvenici i obrtnici iz Koprivničko-križevačke županije

Mostarski je sajam, po broju izlagača i posjetitelja, najuspješnija sajamska izložba u Bosni i Hercegovini, ali i cijeloj regiji, a danas je svoja vrata otvorio po 23. put, nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa. Ovogodišnja zemlja partner je Mađarska, a u idućih pet dana ovdje će se predstaviti 750 izlagača iz 20 zemalja.

Manifestaciju je službeno otvorio ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péter Szijjártó, koji je istaknuo važnost dodatnog jačanja suradnje između BiH i Mađarske.

Tijekom pet sajamskih dana, na 30 tisuća kvadratnih metara izložbenog prostora, predstavit će se gospodarski subjekti iz skoro svih grana ekonomije, među kojima prednjače poljoprivreda, gastronomija, turizam i uslužne djelatnosti te IT sektor i elektroindustrija. Sajam je također mjesto održavanja bilateralnih političkih razgovora, konferencija, skupova i prezentacija.

I ove su se godine na Sajmu predstavili gospodarstvenici iz  Koprivničko-križevačke županije u organizaciji  HGK – Županijske komore Koprivnica i županijske Obrtničke komore, i to: Podravka d.d., Belupo d.d., Radnik d.d., Hartmann d.o.o., Podravska banka d.d., Dergez d.o.o, Cemix Croatia d.o.o., Strujići d.o.o., Voda-plin d.o.o., Rasco, Monolitinvest d.o.o.,  obrt Ember,  obrt Poklon dobra ideja, obrt Metaloplastika, ZOO centar Pirana, obrt Pampa Tea, obrt Jara, Stolarija MS, Zorko-trans i OPG Platužić. Svi su se izlagači složili kako je nastup na Mostarskom sajmu prilika je za predstavljanje proizvoda i usluga na ovom, za županijsko i hrvatsko gospodarstvo, značajnom  tržištu, kao i prilika za produbljivanje gospodarskih veza s Bosnom i Hercegovinom.

-Potrebno je naglasiti kako tržište Bosne i Hercegovine za naše gospodarstvo predstavlja važnog partnera, pri čemu treba spomenuti ulogu naše najveće prehrambene tvrtke i pokretača županijskog gospodarstva – Podravke. Sajam je ponovno pokazao svoj puni značaj u povezivanju gospodarstvenika s potencijalnim klijentima, ali je okupio i politički vrh koji će direktnim kontaktom s njima utjecati na stvaranje kvalitetnijih politika usmjerenih razvoju gospodarstva – dodao je župan Koren.

sjever.hr 05.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.