Now Reading:
ZAJEDNO DO LJEPŠE BUDUĆNOSTI Loborska udruga Sveta Ana u projektu ‘Dječji svijet’ pruža pomoć za 150 djece s teškoćama
Full Article 2 minutes read

ZAJEDNO DO LJEPŠE BUDUĆNOSTI Loborska udruga Sveta Ana u projektu ‘Dječji svijet’ pruža pomoć za 150 djece s teškoćama

U Udruzi Sveta Ana za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije u Loboru, 31.03.2022. godine održan je šesti, a ujedno i posljednji sastanak projektnog tima na projektu “Dječji svijet – zajedno do ljepše budućnosti” kojem razdoblje provedbe u prvoj fazi poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici završava 2. travnja 2022. godine. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”, a cilj mu je povećanje socijalne uključenosti djece s teškoćama u razvoju, podrška njihovoj obitelji, edukacija stručnjaka za rad s djecom s teškoćama u razvoju, te osvješćivanje javnosti o njihovim mogućnostima i potrebama.

Na sastanku su sudjelovali voditeljica projekta Ema Loparić iz Udruge Sveta Ana KZŽ, izvršna direktorica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije Aleksandra Milković, koordinatorica 2 na projektu i ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj Dijana Borović-Galović, te edukacijski rehabilitatori Branka Novosel i Sandra Kurtagić, a raspravljalo se o tijeku i načinima provedbe aktivnosti, izazovima s kojima smo bili suočeni, o edukacijama stručnjaka u okviru projekta i novim vještinama koje su usvojili, te o postignutim pokazateljima na projektu. 

Projektom “Dječji svijet – zajedno do ljepše budućnosti” je sveukupno 150 djece s tjelesnim, senzoričkim, komunikacijskim, govorno-jezičnim ili intelektualnim teškoćama primilo podršku putem terapija s logopedom, fizioterapeutom, te radnim terapeutom, ujedno kvalificiranim i za primjenu senzoričke integracije u specijaliziranoj senzornoj sobi, te putem kreativnih, likovnih i sportskih radionica, dok je sveukupno 59 članova njihovih obitelji primilo uslugu savjetovanja i pomaganja ili pak uslugu psihoterapeuta za pružanje grupne i individualne psihosocijalne podrške. 

Obzirom da se projekt pokazao izrazito korisnim, te je u svakom slučaju doprinio održivom razvoju jer poboljšava položaj djece s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima, i to u područjima gdje su najbliže ustanove udaljene i kapaciteti su im popunjeni, te postoje duge liste čekanja, nadamo se nastavku financiranja pružanja podrške razvoju socijalnih usluga u narednom financijskom razdoblju u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.”, ali i nastavku ugodne suradnje s projektnim partnerima – Udrugom osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i Centrom za pružanje usluga u zajednici Ozalj. 

www.sjever.hr
02.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.