Now Reading:
Mario Celinić održao putopisno predavanje u Krapinskim Toplicama: iz dubine Jadranskog mora do uspona na najveće vrhove svijeta uz visinsku razliku od 8888m
Full Article 3 minutes read

Mario Celinić održao putopisno predavanje u Krapinskim Toplicama: iz dubine Jadranskog mora do uspona na najveće vrhove svijeta uz visinsku razliku od 8888m

Prošli četvrtak u dvorani Doma kulture u Krapinskim Toplicama održano je putopisno predavanje Maria Celinića o prikazu puta iz jadranskog mora do uspona na najveće vrhove svijeta kroz fotografije i videozapise.

Na predavanju je gostovao Stipe Božić, poznati alpinist, putopisac, svjetski putnik koji je Mount Everest osvojio dva puta, a Mariu je tijekom uspona na krovu svijeta bio mentor te moralna i tehnička potpora. Na predavanju je bio nazočan i župan krapinsko-zagorski Željko Kolar i načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković.

Mario Celinić član je Ronilačkog centra Zaron i prvi je Zagorac i šesti Hrvat koji se popeo na najvišu zemaljsku točku, Mt. Everest i postavio zastave Hrvatske, Krapinsko – zagorske županije i grb ronilačkog kluba Zaron .

Mario je spojio dubinu i visinu, zaronio na 40 m i potom osvojio vrh i ostvario visinsku razliku od 8888m. Na usponu na Mont Everest Mario je izgubio 20 kilograma, a pripremao se na zagorskim bregima sa ruksakom od 35 kilograma, iako, kako je rekao sam Mario, nisu potrebne nikakve pripreme. Do baznog logora je 30 dana penjanja na lokalne vrhove na 6 tisuća metara i to je svojevrsna sama priprema te se u tih 30 dana tijelo privikne na napore i na visinu.

sjever.hr 02.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.