Now Reading:
Obilježena 31. godišnjica osnutka SJP Barun; pripadnici Baruna bili su na prvoj crti bojišnice u Domovinskom ratu
Full Article 3 minutes read

Obilježena 31. godišnjica osnutka SJP Barun; pripadnici Baruna bili su na prvoj crti bojišnice u Domovinskom ratu

U petak je kod spomenika ispred PU krapinsko-zagorske u Zaboku obilježena 31. godišnjica osnutka Specijalne jedinice policije Barun PU krapinsko-zagorske. Tom su prilikom zapalili svijeće i i položili vijenac krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, pripadnici SJP Barun predvođeni predsjednikom udruge Milanom Jakobovićem, predstavnici PU krapinsko-zagorske i gradonačelnici Zaboka i Oroslavja.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar kazao je kako su najhrabriji ljudi, skromni Zagorke i Zagorci, krenuli u Domovinski rat prvih, najtežih godina 90-ih koji su željeli stvoriti svoju državu i nikada nisu tražili privilegije za sebe.

-U prvim danima rata postrojbe MUP-a bile su jedine oružane formacije koje su se mogle oduprijeti neprijatelju, a iz specijalnih jedinica MUP-a su zapravo nastale gardijske brigade. Uvijek s ponosom govorim da je preko 11 500 Zagoraca sudjelovalo u Domovinskom ratu i da nema niti jedne postrojbe, gardijske brigade, ni ratišta gdje naših Zagoraca nije bilo – rekao je župan naglasivši kako gdje god da dođe u Hrvatskoj, uvijek se s poštovanjem govori o zagorskim borcima.

Predsjednik udruge SJP Barun Milan Jakobović s izjavio je kako su pripadnici SJP Barun uvijek bili na prvoj crti bojišnice i kako su sudjelovali na svim ratištima u Hrvatskoj.

-Mi i danas brinemo o obiteljima poginulih u ratu – dodao je Jakobović.

msopek/sjever.hr 01.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.