Now Reading:
14. Dani hrvatskog kulinarstva u Minervi: natjecanje i radionice, ali i degustacije – cijene simbolične!
Full Article 3 minutes read

14. Dani hrvatskog kulinarstva u Minervi: natjecanje i radionice, ali i degustacije – cijene simbolične!

U ponedjeljak 4. travnja ove godine počinje 14. izdanje Dana hrvatskog kulinarstva. Manifestacija se ponovno vraća u kongresnu dvoranu Hotela Minerve u Varaždinskim Toplicama koja će postati mjesto susreta za mnogobrojne domaće i inozemne kuharske i slastičarske majstore.

Već poznata manifestacija namijenjena je kuharima i slastičarima iz cijele Hrvatske i šire koji se razlikuju po mjestu zaposlenja, tehnikama pripreme hrane i godinama iskustva, no povezuje ih ono najbitnije, ljubav prema kuhanju i kreiranju jela. Natjecanjem u brojnim kategorijama i potkategorijama svi dobivaju jednaku priliku u predstavljanju svojih ambicija i kreativnosti.
Glavni sadržaji ovogodišnjeg izdanja su 9. Državno prvenstvo slastičara, 14. Državno prvenstvo kuhara, Bocuse d’Or-Croatia 2022 te 12. natjecanje učenika Kamelija kup.

Slastičari i kuhari natjecateljskog duha moći će u nekoliko kategorija odmjeriti svoje vještine, kreativnost i poznavanje tehnika. Proglašenje slastičarskog prvaka će se održati u utorak, a novog kuharskog prvaka otkrivamo u četvrtak. Pobjednici osvajaju prestižnu titulu državnog prvaka Hrvatske u kuharstvu, odnosno slastičarstvu.

Kuhari s najvećim ambicijama će se natjecati u sklopu natjecanja „Bocuse d’Or Croatia“, a pobjedniku, čije proglašenje će biti u četvrtak, pripada ugledna pozicija predstavnika Hrvatske na sljedećem izdanju najprestižnijeg svjetskog individualnog natjecanja u kulinarstvu – Bocuse d’Or Europe.

Novim generacijama, učenicima srednjih strukovnih škola, pruža se prilika pred žirijem pokazati naučene tehnike i novi pristup kulinarskom izričaju, natjecanjem u kategorijama 12. Kamelija kupa. One najbolje čekaju vrijedne nagrade brojnih sponzora, između ostalog stipendije visokog kulinarskog učilišta Aspira. Sva natjecanja održavaju se u mobilnim kuhinjskim jedinicama, i otvorena su za javnost.

Dio bogatog programa manifestacije su i brojne besplatne kulinarske radionice, edukacije i degustacije koje će se održavati od 4. do 7. travnja od 17 pa sve do 20 sati. Tako će se npr. u ponedjeljak, 4. travnja, održati radionica izrade savršenih glazura i kreativne obrade šećera, a od 17.30 sati u restoranu Diana objekta Minerva kreće i degustacija torti nastalih u sklopu slastičarskih natjecanja. Cijena kave po izboru i komada torte iznosi simboličnih 20,00 kn.

Radionice modernih kulinarskih tehnika u preostalim danima voditi će brojni renomirani kuhari iz Hrvatske i drugih zemalja, između ostalog, Grčke, Italije i Slovenije.
Dobrodošli su svi gurmani i zaljubljenici u gastronomiju, neovisno o predznanju, a sav program će se odvijati u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama.

Manifestacija završava u petak, 8. travnja 2022., a detaljan program možete pronaći na web stranici http://kuhar.hr/ ili Facebook profilu https://www.facebook.com/hrvatski.kuharskisavez

www.sjever.hr
01.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.