Now Reading:
Iz Ivanca zgroženi Avirovićevim rješenjem za varaždinski otpad: Dva ruska tenka naprijed, iza kamioni Čistoće i sa smećem u Jerovec!
Full Article 2 minutes read

Iz Ivanca zgroženi Avirovićevim rješenjem za varaždinski otpad: Dva ruska tenka naprijed, iza kamioni Čistoće i sa smećem u Jerovec!

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić zatražio je od Nevena Bosilja, gradonačelnika Grada Varaždina kao većinskog vlasnika poduzeća Čistoća d.o.o., objašnjenje za skandalozne izjave zamjenika direktora Čistoće Saše Avirovića iznesene na Konferenciji o uporabi energenata iz otpada održanoj 25. ožujka u Hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu.

Tom prilikom Avirović, u kontekstu prozivki građana Banfice o tome da smeće i pelene bacaju kroz prozor te o načinima na koji vidi rješenje problema odvoza i odlaganja tzv. varaždinskog otpada, izjavio je kako bi Čistoća, da je Hrvatska više država, a manje slučajna, odlagala otpad u Ivancu tako da bi policija išla ispred, a kamion iza.

-Ako ne bi riješila policija, kupili bi dva ruska tenka. Sad ih imate na sniženju u Ukrajini, pa bi s njima išli ispred, a mi iza. I mogli bi odvoziti svoj otpad u Ivanec. Ali mi to ne možemo jer Hrvatska ne pokazuje baš sva obilježja države – rekao je Avirović.

-Ne ulazeći u kontekst Avirovićevih izjava po pitanju poimanja hrvatske državnosti te ih istovremeno smatrajući krajnje degutantnim ne samo u kontekstu rata i stradavanja u Ukrajini, već i viđenja načina na koji bi Čistoća „rješavala“ problem „neposlušnog“ vodstva Grada Ivanca i njegovih građana koji se protive dovozu tuđeg smeća, Batinić je od Bosilja zatražio objašnjenje za skandalozan istup drugog čovjeka Čistoće d.o.o. i to na konferenciji kojoj su nazočili brojni uglednici – poručuju iz ivanečke Gradske uprave.

Među ostalim, izvodeći računicu o novcu koji su Ivkom d.d. i Grad Ivanec mogli „zaraditi“ na dovozu tzv. varaždinskog smeća u Jerovec, izjavio je da su se mogli „nenormalno obogatiti, izgraditi još dva odlagališta, ugraditi podno grijanje na pločnicima u Ivancu“.

-Ovakav istup samo potvrđuje nastavak krajnje omalovažavajućeg odnosa varaždinskih struktura prema građanima Grada Ivanca i osobito Jerovca, a u koji su se – kako smo već izvijestili – već imali prilike uvjeriti gradonačelnik Batinić sa suradnicima na sastanku na kojem se, među ostalim, od strane predstavnika Grada Varaždina i Čistoće d.o.o. gradonačelniku predlagalo da se dovoz tzv. varaždinskog smeća organizira na način da se krišom, iza leđa građana, na određenim lokacijama pretovaruje u Ivkomove kamione te dovozi i deponira na odlagalištu u Jerovcu?! – jasni su iz Ivanca.

www.sjever.hr / FB Grad Ivanec
31.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.