Now Reading:
Trut i Markt u srijedu u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji – evo koji je razlog njihovog dolaska
Full Article 2 minutes read

Trut i Markt u srijedu u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji – evo koji je razlog njihovog dolaska

Rat u Ukrajini ne prestaje, a brojne raseljene osobe koje spas od ratnih strahota nastoje pronaći izvan svoje domovine i dalje pristižu u Hrvatsku.

Njihov prvi susret s Hrvatskom granični je prijelaz Goričan, gdje je za izbjegle osobe organiziran prihvatni punkt, dok je u Varaždinu formiran prihvatni centar, a u Varaždinskim Toplicama kolektivni smještaj.

Ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut i izvršni predsjednik Hrvatskog crvenog križa Robert Markt u srijedu će obići prihvatno-tranzitne i kolektivne objekte smještaja raseljenih osoba iz Ukrajine na području Varaždinske i Međimurske županije.

Obilazak će početi na graničnom prijelazu Goričan, gdje će ih dočekati načelnik općine Goričan Emanuel Sinković, načelnik PU međimurske Ivan Sokač, načelnik Stožera Međimurske županije Josip Grivec i predsjednica GD CK Čakovec Dubravka Kečkeš, a nakon toga u Čakovcu će se sastati sa županom Matijom Posavcem.

Trut i Markt obići će i prihvatni centar u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu, a nakon toga i onaj u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice. Njihovi domaćini u Varaždinskoj županiji bit će župan Anđelko Stričak, njegova zamjenica, ujedno i načelnica županijskog Stožera Civilne zaštite Silvija Zagorec, načelnik Stožera CZ Grada Varaždina Miroslav Marković, zamjenik načelnika PU varaždinske Dalibor Božić, ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas,, v. d. ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček i ravnatelj Specijalne bolnice dr.med. Denis Kovačić.

a. kučić/sjever.hr
30.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.