Now Reading:
PUKLA LJUBAV Varaždinsko Gradsko vijeće nije podržalo rebalans proračuna – evo kako se glasovalo
Full Article 2 minutes read

PUKLA LJUBAV Varaždinsko Gradsko vijeće nije podržalo rebalans proračuna – evo kako se glasovalo

Na devetoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća nije donesen rebalans ovogodišnjeg proračuna kojim je on trebao iznositi 71.026.916 kuna. Naime, Grad Varaždin je prvenstveno zbog prodaje zemljišta u zoni Brezje ostvario višak u iznosu od gotovo 18 milijuna kuna.

Iako je gradonačelnik Neven Bosilj upoznao vijećnike s gradskim planovima, a povećanje proračuna bi se između ostalog iskoristilo za poslovanje i projekte Parkova za što se trebalo izdvojiti 8 milijuna kuna, obnovu i uređenje Gradske vijećnice u iznosu od 7 milijuna kuna, otkup zemljišta Veterinarske stanice u vrijednosti od gotovo 4 milijuna kuna čime bi se proširila Gospodarska zona Brezje te bi se zemljišta prodala investitorima, Regionalni centar za civilnu zaštitu i spašavanje i otkup dionica NK Varaždina koji postaje sportsko dioničko društvo za izglasavanje rebalansa vladajući ipak nisu imali dovoljno ruku.

Dio sredstava trebao se prerasporediti i za umirovljenike, školsku prehranu i sufinanciranje školskih psihologa.

Glasovanje o rebalansu proračuna nije moglo proći mirno, već su vijećnici s kandidacijske liste Ivana Čehoka vladajućima uputili kritike.

Nezavisni vijećnik Ivan Čehok ponovio je kako ovo nije proračun nego preračun.

-Ne vidim razlog zašto srljamo u rebalans. Ova vlast troši kao age i begovi, vidimo povećanje od 5 milijuna kuna za povećanje plaća za zaposlene. Ja vas pitam, vi povećavate broj zaposlenih, plaće, premda Gradska uprava ne radi apsolutno ništa. Ja ne vidim nijedan novi projekt. Imamo milijun kuna za informiranje, odnosno za promidžbu Bosilja – poručio je Čehok.

-Ovo je propuh besmislica – odgovorio mu je Bosilj i dodao kako svi planirani projekti idu svojim tokom.

Za rebalans je glasovalo 10 vijećnika, 6 ih je bilo protiv, a troje suzdržanih. Rebalans uz vijećnike s Čehokove liste nisu podržali ni vijećnici iz platforme Budimo grad.

Hrvoje Petrić iz Budimo grad naglasio je kako ovaj rebalans politički gledano ne zaslužuje njihovu podršku.

-Kada se glasalo o proračunu prije nekoliko mjeseci teška srca dali smo vam podršku, ali vidim da se ništa nije promijenilo – rekao je Petrić dodavši kako su podrškom proračunu novoj Gradskoj upravi željeli dati priliku.

tklopotan / www.sjever.hr
30.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.