Now Reading:
Krapinsko – zagorska županija za programe mladih kroz Participativni proračun za mlade osigurala 200 tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

Krapinsko – zagorska županija za programe mladih kroz Participativni proračun za mlade osigurala 200 tisuća kuna

Mlade je nužno prepoznati kao pokretače društvenih promjena koje karakterizira sklonost prema inovacijama i entuzijastičan pristup radu. Od posebne je važnosti svakoj mladoj osobi pružiti jednaku šansu za ostvarenjem i aktivnim sudjelovanjem u društvu.

Naglašavajući kako su mladi važni dionici u zajednici, Krapinsko-zagorska županija objavljuje Javni poziv s ciljem donošenja Participativnog proračuna za mlade. Takav proračun predstavlja uspješan mehanizam identificiranja i realiziranja potreba mladih. Participativnim proračunom lokalna i regionalna samouprava bolje odgovara na stvarne potrebe mladih, promiče socijalnu i demokratsku uključenost te osigurava efikasniju potrošnju javnog novca.

Opći je cilj javnog poziva podizanje kvalitete života mladih, a posebni ciljevi su poticanje mladih za preuzimanje i prakticiranje uloge aktivnog građanina u različitim dijelovima društvenog života i rješavanju pojedinih društvenih problema, podizanje razine informiranosti mladih o njihovim pravima i mogućnostima te o programima i uslugama koje im se nude u lokalnoj zajednici kao i smanjenje svih pojavnih oblika nasilja nad i među mladima te očuvanje mentalnog zdravlja i psihološke dobrobiti mladih.

U okviru ovog Javnog poziva raspodjeljuju se sredstva u ukupnom iznosu od 200.000,00 kuna. Najmanji iznos traženih sredstava za financiranje projekta je dvije tisuće kuna, dok najveći iznos traženih sredstava iznosi 20 tisuća kuna.

Prijedlog projektne aktivnosti/projekta koji će se financirati u sklopu Participativnog proračuna za mlade mogu podnijeti mladi od 15 – 30 godina (pojedinci), grupe mladih (grupe mladih na ovaj Javni poziv mogu činiti 3-5 osoba), obrazovne ustanove sa sjedištem na području KZŽ, organizacije civilnog društva koje ispunjavaju preduvjete za financiranje iz javnih izvora, sa sjedištem na području KZŽ, ustanove socijalne skrbi koji pružaju socijalne usluge korisničkoj skupini mladih, savjeti mladih te jedinice lokalne samouprave.

Dokumentaciju za prijavu projekta prijavitelj podnosi isključivo u elektroničkom obliku putem online servisa ePrijava (https://eprijava.kzz.hr/) Krapinsko-zagorske županije najkasnije do 15.svibnja 2022. godine.

Sve ostale informacije, kao i natječajna dokumentacija dostupne su na službenim internet stranicama Krapinsko – zagorske županije.

www.sjever.hr
30.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.