Now Reading:
HNS poručuje: Rast cijena otpada treba zaustaviti, a vladajuća koalicija ponovno pokazuje nemar prema svojim građanima
Full Article 2 minutes read

HNS poručuje: Rast cijena otpada treba zaustaviti, a vladajuća koalicija ponovno pokazuje nemar prema svojim građanima

Uoči današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina, Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati podružnica Varaždin zahtijeva jasan i efikasan set mjera kojom će se zaustaviti udar na džepove građana.

U cijelosti prenosimo priopćenje HNS-a:

Neminovno je da će cijene javne usluge sakupljanja komunalnog otpada porasti, a u kojem točno obimu trebalo bi biti definirano na predstojećoj sjednici.

U jeku porasta cijena energenata i svih ostalih životnih troškova koji su posljedica inflacije, ali i rata u Ukrajini, građane treba zaštiti od daljnjih poskupljenja što je prije svega dužnost gradske vlasti na čelu s Nevenom Bosiljem. Takve mjere već su trebale davno biti donesene čime je vladajuća koalicija još jednom pokazala neodgovornost i nemar gledajući pritom samo na vlastiti probitak kroz kadroviranje u gradske tvrtke.

Građani ne smiju biti taoci političkih prepiranja i manipuliranja, već kao svoje predstavnike moraju imati sposobne vijećnike koji će se boriti za interes malog čovjeka, imajući na umu trenutnu ekonomsku i društvenu situaciju u državi i svijetu.

Povećanje cijena je zakonska obaveza i stupa na snagu početkom travanja, ali iz te odluke se moraju izuzeti najranjivije skupine društva, posebno kada znamo da gradski proračun bilježi višak prihoda. Socijalno ugrožene Varaždinke i Varaždinci moraju biti izuzeti od te odluke, a Čistoća može racionalizirati poslovanje na način da smanji nove financijske namete građanima.

HNS-u je čovjek na prvome mjestu, a u ovom slučaju neprihvatljivo je bilo kakvo podizanje cijena – poštivanje zakona da, ali uvažavajući brigu za bolji život i standard naših građana.

www.sjever.hr
30.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.